HABER: İRFAN TEMEŞ  HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Belediyesi tarafından 3 Bin Rakımlı Golan Yaylası’ndaki kaynak suların şehre taşınması için yapılan isale hattı tamamlanma aşamasına geldi. İsale hattına kaynak suların bağlanması ile önümüzdeki günlerde şehir merkezine su verilmeye başlanacağı belirtildi. Yürütülen çalışmaları Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, yerinde inceledi. 

Hakari Belediye Başkanlığı, şehirde yaşanan içme suyu sorununun çözülmesi için 2017 Hakkari Dönüşüm Programı kapsamında hazırladığı Hakkari Merkez İçme Suyu Projesinin 3 Bin Rakımlı Golan Yaylasındaki kaynak suların şehre taşınması için yapılan isale hattı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Yapılan çalışmalar ile isale hattına kaynak suların bağlanması ile önümüzdeki günlerde Hakkari kent merkezine su verilmeye başlanacağı belirtildi. 

Golan Yaylası’ndaki kaynak suların taşınması için yapılan 20 kilometrelik isale hattında üzerinde 9 Kaptaj Toplama Odası, 13 Maslak, 5 Tahliye Odası 2 Branjman Odası ve 3 Adet Vana Odasının imalatı yapıldı.

Yürütülen çalışmaları Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, 3 Bin Rakımlı Golan Yaylasında içme suyu isale hattı imalatlarını ve su kaynaklarını beraberindeki teknik heyet ile birlikte yerinde görerek incelemelerde bulundu. 

golanicmesuyuson3.jpg

golanicmesuyuson6.jpg

Editör: Haber Merkezi