HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkâri’de soğuk havalar etkisini göstermeye başlarken, şehir merkezine halen kar yağmaması hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşların yüzünü güldürüyor. Ocak ayına girilmesine rağmen halen karın yağmaması sebebiyle hayvanlarını gün boyunca dışarıda otlatarak yemden tasarruf eden vatandaşlar, karın geç yağmasının kendilerine büyük yarar sağladığını söylediler. Hakkâri’de yüksek kesimler tamamen karla kaplanırken ova köylerinde halen hayvanlarını dışarıda otlatan hayvan sahipleri, karsız geçen her günün kendileri için tasarruf olduğunu söylediler.

Hakkâri ‘de hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Hamza Demir isimli vatandaş, kar yağıncaya kadar hayvanların dışarıda otlatıldığını belirterek, karın geç yağmasını istediklerini söyledi.

Hakkâri’de kış mevsiminin yaşamı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Demir, "Hakkâri’de kış mevsimi uzun sürmekte ve her taraf tamamen karlı kaplanmaktadır. Bu sebeple yaklaşık olarak beş ay boyunca hayvanlarımızı ahırlarda tutup yaz mevsiminden hazırladığımız yemlerle doyuruyoruz. Bu da büyük bir maliyettir. Ama kar ne kadar geç yağar ve ne kadar erken kalkarsa hayvancılık yapan vatandaşlar o kadar kardadır" dedi.

Editör: Haber Merkezi