HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla din görevlileri arasında düzenlenen "ezanı güzel okuma yarışması"nın bölge finali, Hakkari’de gerçekleştirildi.

Hacı Sait Camii’nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan bölge yarışmasına Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Iğdır ve Siirt’ten 7 yarışmacı katıldı. Yarışma sonunda jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Van'dan katılan Ferit Solmaz birinci, Hakkari'den Yasin Sönmez ikinci ve Iğdır'dan Ziya Çakmaz üçüncü oldu. Birinciliği hak kazanan Ferit Solmaz, Sakarya’da 25 Ağustos’ta yapılacak olan Türkiye Finali’nde Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsil edecek.

Programda bir konuşma yapan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yapılan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında “Ezanı güzel okuma yarışması”nın bölge finalini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bölge finaline ev sahipliği yapmakta duydukları memnuniyeti dile getiren Müftü Gürbüz; “Diyanet İşleri Başkanlığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle her yıl çeşitli yarışmalar düzenlemektedir. Ezanı güzel okuma, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, hafızlık yarışması ve hutbe yazımı gibi dallarda yarışmalar yapılıyor. Bu yapılan etkinlikler kapsamında ‘Ezanı Güzel Okuma’ yarışmasının bölge finali için bir araya geldik.” dedi.

dsc_2681.jpg

"Tüm din görevlilerimiz gönlümüzün birincileri"

Yarışmanın kaybedeni olmadığını belirten Gürbüz, “Bölge birinciliği yarışması sonucunda jüri üyelerinin değerlendirmesiyle Van'dan katılan Ferit Solmaz birinci, Hakkari'den Yasin Sönmez ikinci ve Iğdır'dan Ziya Çakmaz üçüncü oldu. Yarışma bir vesile buradaki diğer tüm din görevlilerimiz gönlümüzün birincileri. Netice itibari ile bir yarışmaydı bir arkadaşımızı seçmemiz gerekiyordu. Yapılan yarışmaya sadece Şırnak ilimizden arkadaşımız katılamadı. "Ezanı Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye finali 25 Ağustos’ta Sakarya’da yapılacak. Burada birinci olan arkadaşımız bölgemizi temsil edecek. İnşallah bu arkadaşımız orada yapılacak olan yarışmada birinci olur. Temennimiz bu yönde ve kendisine başarılar dileriz.” dedi.

Program, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

dsc_2682.jpg

dsc_2680-001.jpg

dsc_2715.jpg

dsc_2721.jpg

dsc_2746.jpg

dsc_2751.jpg

Editör: Haber Merkezi