HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkâri Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğan, Başkan Yardımcısı Şükriye Tatlı ve dernek üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Hakkâri Devlet Hastanesini ziyaret ederek, servisleri dolaşıp yatan hastalar, doktor ve sağlık görevlilerine gül dağıttı.

Hakkâri Gençlik ve Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Şükriye Tatlı, burada yaptığı açıklamada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladıklarını söyledi.

Kadın cinayetlerine dikkat çeken Tatlı, "Kadın haklarının gasp edildiğini kadın ve erkeğin eşit olmadığını yaşamın her alanında kadına engel olduğunu kadın işverenlerinin erkek işverenlerden az olduğunu bu nedenle kadın haklarının fazla olmadığını çalışma gücünün az olduğunu görülmektedir.

Kadın haklarının korunması kadına yönelik şiddetin durdurulması kadın kendini özgürce ifade edilmesi yaşamın her alanında haklarının Garanti alınması kadına yönelik şiddetin ve kadın tacirlerinin adalet karşısında en ağır cezanın alınması talebimizdir.

Bizim için kadın kültürdür ve topraktan daha değerlidir bütün kadın haklarını destekliyoruz kadınlar toplumun aynasıdır kadın özgürleşmeden yükleyeceğim toplum özgürleşemez 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi