HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de popülasyonu artan çekirgeler, ekili alanlara zarar verdiği için vatandaşlar durumdan endişelenmeye başladı. Havaların ısınmasıyla beraber ortaya çıkan çekirgeler, ekin, bostan ve meyve bahçelerine büyük zarar verdi.

Hakkari merkeze bağlı Durankaya Beldesi Çaylıca Mahallesi’nde ikamet eden Nazmi Arslan, çekirgelerin istilası sonucu sebze, buğday, yonca ve meyve bahçelerine büyük zarar meydana geldiğini belirtti.

cekirge-(3).jpg

Bölgede geçen yıl da çekirge istilası yaşandıklarını anlatan Arslan, yetkililerden bir çözüm bulunmasını istedi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından verilen ilaçların fayda vermediğini ileri süren Arslan, “Geçim kaynağımız burada tarım ve hayvancılık. Burada verdiğimiz emekler maalesef çekirgelerin hedefinde. Havaların ısınmasıyla beraber ortaya çıkan çekirgeler, burada önüne gelen her şeyi yemeye başladı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Meyve bahçelerimiz, ektiklerimiz filizlenir filizlenmez çekirgeler tarafından yeniliyor. 1 dönümlük arazide daha önce bizler 100 bağ ot elde ederken şimdi ise bu sayı 50’e düştü.  Bu durum Durankaya’nın genelinde olan bir şey. Yaşanan bu duruma bir çözüm bulunmasını bekliyoruz.”

cekirge-(1).jpg

cekirge-(3).png

cekirge-(4).png

cekirge-(5).png

cekirge-(6).png

cekirge-(7).png

Editör: Haber Merkezi