Hakkari AK Parti il Başkanlığına giden Yaşar ve akrabaları, AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ramazan Tertemiz’e aday adaylığı başvuru formunu doldurup teslim etti.
Hakkari’de sevilen ve sayılan önden gelen bir isim olan Akademisyen Dr. Hikmet Yaşar 25 yıllık akademik özgeçmişten sonra AK Parti dedi.
Çölemerik Meslek Yüksekokulu Müdürü Hikmet Yaşar 28. Dönem seçimlerinde Ak Partide Aday adayı olmak için istifa etti.
Aday adaylığı başvuran Yaşar, şunları paylaştı.
‘’   Hakkari için istihdam yaratacak projelere önem vereceğini vurguladı. Hakkari için çalışmanın kendisi için bir gurur olduğunu belirten Yaşar,kente katma değer katacak herkesin şehirde kalması için çalışacağını vurguladı. ‘’
14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin hayırlı olmasını dilerim. Biz de Hakkari halkına hizmet etmek için milletvekili olmaya niyetlendik. Halkımızın yoğun teveccühü bizi bu konuda cesaretlendirdi. Bugün itibari ile de resmen başvurumuzu yaptık. Hakkımızda hayırlı olanın olmasını diliyoruz. Herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.


HİKMET YAŞAR KİMDİR?
21 Kasım 1973’da Hakkâri merkez Demirtaş Köyü, Yağmurlu Mezrasında doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Van ilinde bitirdi. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Ahmet Yesevi Üniversitesinde Yüksek lisans yaptı. 2016-2020 Yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Dalında Doktora yaptı. Zaman ve Stres Yönetimi Üzerine Tez sundu. Kültür Üzerinde çalıştı, Dünyanın saygın yayın evlerinde makale yayınladı.

 


1999 yılına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hakkâri Meslek Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi olarak işe başladı. Hakkâri Üniversitesinin kurucu kadrosunda yer aldı. Çölemerik meslek Yüksekokuluna Müdür olarak atandı. Üç dönem Yüksekokul Müdürlüğü üstlendi. Eş zamanlı olarak sağlık kültür ve sportif alanlardan sorumlu Rektör danışmanlığı yaptı. Hakkâri Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlığını kurdu. Bir dönem İdari ve mali işler daire başkanlığı yaptı. Onlarca öğrenci topluluğu kurdu. Hakkâri Üniversitesinde dokuz yıl senatörlük görevi yaptı.


2002 -2010 yılları arasında, Hakkâri Bağışlı Bölgesinde, Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kurucuları arasında yer aldı ve Başkanlığını üstlendi. Arıcılık ve cevizcilik projelileri yaptı ve uyguladı. Yüzlerce ailenin istihdamına vesile oldu.


2004-2023Yılları arasında Hakkâri Bağışlı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği başkanlığı yaptı. “Bağışlı -İstanbul Spor ve Gönül Köprüsü”, “Ayasofya’yı Görmek ve Çanakkale’yi Hissetmek İstiyorum”,  “Okçuluk Ata Sporu, Çanakkale Şehitliğimdir” “E Ticaret”   gibi onlarca Projesi kabul edildi. Bu Projelerle Hakkâri’de dezavantajlı Üniversiteli ve sporcu geçlere çeşitli sportif dallarda eğitimler verildi. Ülkemizin tarihi ve manevi yerlerine geziler düzenledi. Gençlere Vatan ve Millet sevgisi kazandırdı.


Hakkâri’de sevilen ve sayılan saygın bir aileye mensuptur. Bağışlı Bölgesinin Önden gelen ismidir. Devletçi yapıları ile tanınırlar.2002’den bu yana Ak Partiyi kesintisiz destekledi. Kırsal kesimde blok oyların kullanılması için aktif çalıştı.2014 yerel seçimlerinde bir adet il genel meclis üyesi ve 2019 seçimlerinde ise Ak Partiye sunduğu desteklerle iki tane İl genel meclis üyesinin seçilmesinde etkili oldu. Her iki seçim döneminde de bölgesinden il genel meclis üyesi seçtirdi.25 yıldır Hakkâri ilinde hizmet etmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır. Hakkâri Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksek Okulunda akademisyenlik görevini sürdürmektedir.

Editör: Haber Merkezi