HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ- 

Hakkâri’de bulunan ve atılan çöp yığınlarıyla çevreye kötü koku saçan Serink Deresi temizlenmeyince vatandaşlar bayram günü küreklerini alıp dereyi temizledi.

Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan mahalleli mecbur kaldıkları için bayramda iş başı yaptıklarını belirtiyor.

Hakkari'de bulunan ve 4 mahallenin içinden geçen ve temizlenmediği için kötü kokan Serink Deresinin bu durumu Halife Derviş Mahallesinde oturan vatandaşları canından bezdirdi. Kötü koku nedeniyle evlerinin camlarını açamayan ve bahçelerine çıkamayan mahalle sakinleri dereyi temizlemeye başladılar.

Ellerine aldıkları küreklerle dereyi temizlemeye çalışan mahalle sakinleri yıllardır bu sorunu yaşadıklarını belirtip bayram olmasına rağmen kendi imkânları ile dereyi temizlediklerini kaydettiler.

Yetkililere derenin sürekli olarak temiz tutulması çağrısı yapan mahalleli, ayrıca diğer mahallelerde oturan vatandaşları da çöplerini dereye atmamaları konusunda duyarlı davranmaya davet ettiler. Serink Deresi Hakkâri’nin dört büyük mahallesi olan Berçelan Kıran, Halife Derviş ve Keklik Pınar Mahallerinden geçip kısmen ıslah edilmiş bir deredir. Derenin çevresindeki mahallelerde oturan vatandaşların çöplerini dereye atması nedeniyle Serink Deresi yaz aylarında çevreye büyük bir koku saçıyor.

Editör: Haber Merkezi