Çukurca Belediyesi tarafından ilçenin Emir Şaban Mahallesi'ne Belediyesinde, 7000 metrekare alana inşa edilecek 2000 metrekarelik kapalı alana sahip düğün salonun temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine, İlçe Kaymakamı Hasan Kurt, AK Parti Hakkari İl Başkanı A. Mütalip Özbek, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, İlçe emniyet Müdürü Yusuf Cankurtaran, Telekom İl Müdürü Adem Çatal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan, Ak Parti İlçe Başkanı Zeki Derin, Ak Parti il ilçe yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan temel atma töreninde konuşan Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar törene katılanlara teşekkür etti.

Göreve geldiği günden beri Çukurca halkının talepleri ve ilçenin ihtiyaçlarını gözeten projelere öncelik verdiklerini kaydeden Dündar, bu kapsamda ilçede taziye evi, kapalı spor salonu gibi hizmetlerin yanı sıra ilçenin ihtiyacı olan bir düğün salonunu inşa ettiklerini söyledi. ,

AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ise belediye başkanlarının hizmette yarış içinde olduğunu dile getirdi.

Huzurlu bir yaşam sürdüren insanların eskiyi hatırlamak istemediğini vurgulayan Özbek, "Eskiden dünya liderlerine karşı el pençe dururduk. Şimdi dünya liderleri Cumhurbaşkanımızın huzurunda el pençe duruyor. İnsanın böyle güçlü bir liderin olmasını ne kadar güzel. Gurur duyuyoruz." dedi.

Yapılacak düğün salonunun temel atma töreninde konuşan Kaymakam Hasan Kurt, değişimin insan hayatına getirdiği kolaylıklara değindi.

Bölgede insanların huzur içinde yaşadığını belirten Kurt, "Yıllar öncesine gittiğinizde vatandaşlarımız güvenlik sorunu nedeniyle evine ekmek götürme telaşı içindeyken şimdi çok şükür huzur ve güven ortamında hem rahat çalışıyor hem de işlerini yürütüyor. Geçmişte maalesef birilerinin gençlerimizi kandırıp dağa götürme gayretleri varken şimdi biz bu çocuklara gelecek hayalleri kurduruyoruz. Gelecek hayalleri var. Gençlerimizle buluşmaya gittiğimizde çocuklarımız hayallerini anlatıyor. Öğretmen, doktor, sporcu olmak isteyenler var." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Mahmut Durmuşun dua okuması ve kurban kesiminin ardından düğün salonun temeli atıldı.

1.jpg

5.jpg

6.jpg

3.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

cukurca.jpg

2.jpg

10.jpg

 

Editör: Haber Merkezi