HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Aile Destek Merkezi (ADEM), açılan kurslar ve düzenlenen etkinlikler sayesinde kadınların ikinci yuvası haline geldi. 

Çukurca Kaymakamlığı, kadınların sosyal hayata katılımını artırmak ve meslek edindirmek amacıyla kurduğu ADEM aracılığıyla çeşitli dallarda eğitim programları düzenliyor.

Halk Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle açılan giyim, dikiş-nakış, aşçılık, kilim kurslarına katılan 71 kadın, usta öğreticilerden aldıkları eğitimle hem meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sunuyor. 

Kaymakam Temel Ayca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe girişindeki bir binayı kaymakamlık ve belediye iş birliğiyle ADEM'e dönüştürdüklerini söyledi.

İlçede 70'ten fazla kadının merkeze gelerek eğitim aldığını aktaran Ayca, şu bilgileri verdi:

"Merkezimizde açılan kurslara katılan kadınlar hem mesleki eğitim alıyor hem de sosyalleşiyor. En büyük kursumuz kilim kursu. Burada ilçenin geleneğine göre kadınlarımız kilim dokuyor. Kadınlarımız burada güzel zaman geçiriyor ve sosyal hayata katılıyor." 

ADEM usta öğreticisi Nurcan Alkan da merkezin açılmasına destek verenlere teşekkür ederek, kadınların bu merkez sayesinde kendini geliştirdiğini belirtti. 

Okuma imkanı olmayan kadınların kurslar sayesinde meslek sahibi olduğunu anlatan Alkan, "Hepimiz el ele vererek çok güzel işler başarabiliriz. Merkezde sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Gün içinde kursların yanı sıra kadın ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Kurslarımızda yöresel kıyafetler dikiyoruz. Geleneksel kilim kültürünü yaşatıyoruz. Çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen kaymakamlığa teşekkür ederiz." diye konuştu. 

Kilim kursu usta öğreticisi Medine Alkış ise merkezde kadınlara meslek öğrettiğini, elde ettiği gelirle de 4 çocuğunu okuttuğunu dile getirdi. 

Kurslara katılan kadınlar da ADEM sayesinde güzel zaman geçirdiklerini belirterek, etkinliklerin devam etmesini istedi. 

kilim-(1).jpg

kilim-(3).jpg

cukurca-adem-kadinlarin-ikinci-yuvasi-oldu-10964844_o.jpg

cukurca-adem-kadinlarin-ikinci-yuvasi-oldu-10964852_o.jpg

Editör: Haber Merkezi