HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıbbi Laboratuar Bölümü’nde okuyan Hakkarili 21 yaşındaki Aynur Çiftçi, uzun yıllar hayalini kurduğu TIR ehliyetine sonunda kavuştu.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için memleketi Hakkari’de özel bir ehliyet kursuna kaydını yapan Çiftçi, önce yazılı sınavı, ardından da direksiyon sınavını başarıyla tamamladıktan sonra TIR ehliyetini almaya hak kazandı.

Hayalini gerçekleştiren Aynur Çiftçi, kentte de ağır vasıta TIR ehliyeti alabilen ilk kadın ünvanına sahip oldu. Bir ilki gerçekleştiren genç kız, sevenleri tarafından alkış aldı.

Aynur Çiftçi: "Yeter ki istek ve inanç olsun"

TIR ehliyetini almaya hak kazandığı için mutlu olduğunu belirten Aynur Çiftçi, “Çocukluğundan bu yana TIR şoförlüğü hayalim vardı. Bugün bu çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Sürücü kursuna ait TIR ile direksiyon sınavımı gerçekleştirdim ve başarılı oldum. TIR ehliyeti almaya hak kazandım. İnsan istese her şeyi başarır. Yeter ki buna inancı olsun. Aldığım TIR ehliyeti kadınların da erkeklerin yaptığı her şeyi yapabileceğinin kanıtıdır. İnsan istese her şeyi başarır. Yeter ki istek ve inanç olsun.” 

Baba Çiftçi: "Kızımı tebrik ederim"

Aynur Çiftçi’nin babası Sefer Çiftçi ise kızının hayaline kavuştuğu için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kızının küçüklüğünden bu yana TIR şoförlüğüne merakı olduğunu belirten baba Çiftçi, “Kızım hayalini kurduğu TIR şoförlüğü yapmanın heyecanını yaşadı. İstediğine kavuştu. Bu kendisi kadar bizleri de mutlu etti. Azmi ile önce yazılı sınavı sonra direksiyon sınavını geçerek TIR ehliyetini almaya hak kazandı. Kızımı yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum.” 

12-009.jpg

Editör: Haber Merkezi