Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen 4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı kapsamında, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Dijital Kültür ve Eğitim Ortamları" adlı panel gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuardaki etkinlikte konuşan Doç. Dr. Şirin Karadeniz, çocukların, çok iyi kullandıkları teknolojiyi, üretim adına doğru kullanamadıklarını söyledi.

Teknolojinin kullanımı ile dijital bir çağın oluştuğuna işaret eden Karadeniz, "Dijital ortamlarda ahlaklı, sorumluluk sahibi, dijital ortamda empati kurabilen çocuklar yetiştirmemiz lazım. Aslında toplumun her kesimi dijital bir topluma dönüşürken, nasıl yaşayacağını ve nasıl kendine hakim olacağını bilen bireyler yetiştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar küresel iş birlikçi olmalı"

Karadeniz, dijital çağda öğrenme kültürünün de değiştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

Öğrencilerin, bu çağda iletişim konusunda yaratıcı olması gerektiğinin altını çizen Karadeniz, "Çocuklar küresel iş birlikçi olmalı. Yani sadece sınıf arkadaşlarıyla değil, dünyanın farklı yerlerindeki insanlarla görüşebilmesi, yenilikçi ve tasarımcı olması lazım. Bilgiyi yapılandırabilmeli, dijital vatandaş olmalı. Tüketen değil, üreten bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bizim çocuklarımız birilerinin yaptığı oyunları hayat boyu oynarsa, bu noktada biz üretemeyen bir toplum haline geliriz. O yüzden var olan bir problemi programlamanın ve kodlamanın yardımıyla çözebilmeli ve bilgisayar bilimlerinden yardım alabilmeliyiz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi