HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yerel Yönetimler Merkezi Kurulu, 31 Mart Yerel Seçimlerde Hakkari Belediyesi Eş Başkan adayı gösterip seçimi kazanan ancak, KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası YSK tarafından verilmeyen Seher Kadiroğlu Ataş yerine yeni eş başkanı belirledi.

Ataş'ın yerine yeni bir isim belirlemek üzere temayül çalışması yapan HDP, Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığına Humeyra Armut'u getirdi.

Değişiklik HDP Hakkari İl Binasından Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman, HDP İl Eş Başkanı Sinan Kaya, HDP PM üyesi Seher Kadiroğlu Ataş ile DBP il yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve il meclis üyelerinin hazır bulunduğu bir toplantı ile kamuoyuna duyuruldu.

Burada bir konuşma yapan HDP İl Eş başkanı Sinan Kaya, YSK’nın KHK’yle ihraç edilenlerin belediye meclis üyesi ve belediye başkanı seçilemeyeceği kararına tepki gösterdi.

Kaya,"YSK kararıyla Seher Kadiroğlu Ataş arkadaşımızın mazbatası elinden alındı. Biz Ataş ve diğer mazbataları YSK kararıyla alınanların hukuki mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

Kaya, partilerinin yetkili organları tarafından yapılan değerlendirmelerle Hümeyra Armut'un eş başkanlığa getirildiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından parti yöneticileri ve Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman yeni Eş başkan Hümeyra Armut'u tebrik ettiler.

 

 

 
 
 
Editör: Haber Merkezi