HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ
 
Emrullah Gür tarafında Hakkari Evi'nde toplantıya Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Turan Şimşek ve kentte ulusal ve yerel basında çalışan gazeteciler katıldı. 
Kentin sorun ve sıkıntılarının konuşulduğu toplantıda konuşan Emrullah Gür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari’ye büyük bir önem verdiğini söyledi.
İl dışında olması münasebetiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de kutlayan Başkan Gür, Hakkari il genelinde yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve bakanların Hakkari geneline özel bir önem verdiğini belirten Gür şunları aktardı.

''Hakkari gündemi geldiği zaman kent ile ilgili hiçbir desteği esirgemiyor Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız. Hakkari'nin geleceği için büyük gayret gösteriyor. 2019 yılı içerisinde gençlik spor, DSİ, Tarım orman ve belediye hizmetleri için devletimiz 200 milyon TL harcamıştır. 2020 yılında Yüksekova ilçesinde organize sanayi sitesi, ilçede Silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) asfaltlı yollar yapılacak. Yine 2020 yılı programında Hakkari merkezde tekstil ve halı fabrikasının kurulması ve bu fabrikalarda bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.
Van Gürpınar üzerinden Hakkari'nin Durankaya Beldesi üzerinden Merzan Mahallesi içinde geçmekte olan yeni bir alternatif yolun yapılması için talepte bulunduk. Bu alternatif yolun faaliyete geçmesi halinde Van-Hakkari arası kısalacak ve bu alternatif yoldan kayak merkezine Van ve değişik illerdeki vatandaşlara gelerek burada kayak kaymanın mutluluğunu yaşayacaklar. Tam donanımlı olan kayak merkezinde otel çalışmalarını ise bu yıl başlanacaktır. Huzur ve güvenin hakim olduğu Hakkarimizi güzel günler bekliyor.''diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi