HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Yeni Mahalle'de yaşayan evli ve 9 çocuk babası 60 yaşındaki İbrahimoğlu, uzun yıllar boyunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde vatandaşların günlük yaşamlarında kullandığı eşyaları bir araya getirdi.

İbrahimoğlu, yaklaşık 120 bin lira harcayarak yaptırdığı iki katlı binayı elindeki tencere, tabak, küp, su kabı, gaz lambası, tahta kaşık, ayakkabı, karda giyilen hedik, taş değirmen, savaş ve av aletleri, yün ayırma malzemesi, yöresel kıyafet, beşik, halı, kilim, aydınlatma gereçleri, tarım aletleri, para ile çeşitli alet ve malzemelerle "Müze" ye dönüştürdü.

İbrahimoğlu, maddi sıkıntılarından dolayı elindeki 1600 parçayı satılığa çıkardı.

30 yıl boyunca köyleri dolaşarak eşya topladığını belirten İbrahimoğlu, şunları aktardı:

"Topladığım eşyalarımı muhafaza altına aldım. Müzemde bin 500 ile bin 600 büyük ve küçük parçalar var.  Şuanda memlekette bulunmaz eşyalar var. Bu sakladığım eşyaların isimleri 70 ile 80 yaşındaki insanlar bilir, onlar dışında kimse bilmiyor. Ölmek istiyorum, canımı kaybetmek istiyorum ama bu müzenin satılmasını istemiyorum. Ancak maddi imkansızlıktan dolayı ben mecburen satacağım. Yani bugün olsa, yarın olsa, bir ay sonrada olsa satacağım, satmak zorundayım." diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi