HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de daha önce Serink Deresi’nde 3 bin 500 kilometre uzunluğunda taşkınlıklara karşı perde betondan duvar çalışması yapan Hakkari Devlet Su İşleri (DSİ) 174. Şube Müdürlüğü, bu yılda Bağlar Mahallesi içinden geçen Babiş Deresi’nde çalışmalar başlattı.

Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yağışların etkisiyle taşan Babiş Deresi, etrafında bulunan ev, bahçe, köprü ve yollara zarar veriyordu. Bunun önüne geçmek için Devlet Su İşleri (DSİ) 174. Şube Müdürlüğü, derede gerekli etüt çalışmalarının yapmasının ardından betondan perde duvar yapım çalışmalarına başladı.

Hakkari Devlet Su İşleri (DSİ) 174. Şube Müdürlüğü yetkilileri, daha önce Serink Deresi’nde taşkınlıklara karşı yapılan betondan perde duvar çalışmaları Babiş Deresi’nde de yapılmaya başlandığını belirttiler.

Yaklaşık bin 300 kilometre uzunluğunda yapılacak olan perde duvar çalışmalarının Katramas Deresi’ne kadar devam edeceğini belirten yetkililer, bu kapsamda ilkbahar ve sonbahar aylarında yaşanan taşkınlıkların önüne geçilmesi hedeflendiği kaydedildi.

Katraman Deresi’nde de ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, “Kent merkezi içinden geçen birçok derede etüt çalışmalarının yapılmasının ardından taş duvar, perde beton duvar çalışmaları başlatıldı. Babiş Deresi’nde de yaşanan taşkınlık sorununa karşı çalışma başlattık. Yapılan etüt çalışmalarının ardından derede perde beton duvar çalışması başlattık. Çalışmalarımız devam ediyor ve Katramas Deresi’ne kadar yaklaşık bin 300 kilometre uzunluğunda olacak. Çalışmalar tamamladığında kötü bir görüntüye sahip olan dere kenarı düzenli bir görünüme kavuşacak, hem temizlik konusunda hem de yoğun yağış sebebiyle yaşanabilecek taşkınlar için gerekli önlemler böylelikle alınmış olacaktır. "

dere-(1).jpg

“Yetkililere teşekkür ederiz”

Mahalle sakinleri, Babiş Deresi’nde yapılan çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür etti. Derenin ilkbahar ve sonbahar aylarından mahalleye kabuslar yaşattığını aktaran mahalleli, “Her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında yaşanan aşırı yağışlardan dolayı derede taşkınlıklar meydana geliyordu. Evlerimiz, bahçelerimiz, köprü ve yollarımız tahrip oluyordu. Mahallede yapılan bu çalışma ile İnşallah artık böyle sorunlarla karşılaşmayacağız. Dere yatağının ıslah edilip perde duvar örülmesiyle beraber hem modern bir görüntü meydana getirildi, hem de vatandaşların rahat bir nefes almasına vesile oldu. Çünkü daha önce yağışların etkisiyle meydana gelen taşkınlıklar yüzünden vatandaşlar büyük zararlar görüyordu. Bu sıkıntının önüne geçilmiş oldu. Yetkililere bu konuda yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.”  

dere-(2).jpg

dere-(4).jpg

dere-(5).jpg

dere-(7).jpg

dere-(8).jpg

Editör: Haber Merkezi