HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

1 yıl önce Hakkâri Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ömer Pakiş'in, İlahiyat Fakültesi Dekanı olduğu dönemde oğlu Halit Ziya Pakiş’i aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak aldığı iddialar gündemde yerini korurken, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan iddiaları Milli Eğitim Bakan’ı İsmet Yılmaz’a sordu.

Akdoğan önergesinde bir yıl önce Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Ömer Pakiş’in, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde oğlunu aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak aldığı iddialarının basına yansıdığına dikkat çekerek Bakan Yılmaz’da şu soruları yöneltti.

Kamu denetçiliği kurumu 2002 ve 2018 yılları arasında kurumları kaç kez denetlemiştir? 

Yapılan denetimler sonucunda torpil yapan başka kurum amirleri olmuş mudur? Olduysa sorumlular hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?

Söz konusu torpili yapan dekan hakkında soruşturma yapılmışımdır?

Suçu ispat edilmemiş kurum çalışanları bir KHK çıkarılarak işten atılmaktadır. Suçu ispat edilmiş olan bu dekanın işine neden son verilmemektedir?

Haksız bir şekilde torpil ile Hakkâri ilahiyat fakültesine yerleşen söz konusu Halit Ziya Pakiş’i görevinden almayı düşünüyor musunuz?

Kamu denetçiliği kurumu haksız yapılmış sınavı belirlemesi üzerine, sınavın iptalini istemiş ancak rektörlük tarafından sınavı iptal edilmemiştir. Bu sorgu işleyişi nasıl olmaktadır?

Sınavın iptal edilmemesine neden olan çalışanlar hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?

Söz konusu sınavda haksızlığa uğramış olan diğer şahısların mağduriyetini gidermek için bakanlığınız ne yapmayı düşünüyor?

Sınavı yenilemeyi düşünüyor musunuz? 

Ayrıca Kurum ve Kuruluşlara torpil yoluyla kalifiye olmayan kişileri yerleştirmenin, kişisel hak ihlalleri dışında Ülke çıkarlarına zarar verdiğinin farkında mısınız?

Editör: Haber Merkezi