HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/İRFAN TEMEŞ

Türküye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari il temsilcisi Naci Ertunç ve beraberindeki 6 dağcı yaklaşık 3 yıldır güvenlik gerekçesiyle yasaklanan ve halen büyük bölümü karla kaplı 3 bin 487 rakımlı Sümbül dağına tırmanışa geçti.

Sabah saatlerinde kentten 7 kilometre mesafede bulunan Depin mevkiinde hazırlıklarını yapan dağcılar 25 ila 30 kilo ağırlığındaki sırt çantaları sırtlayarak tırmanışa geçtiler. Kış tırmanış faaliyeti kapsamında gerçekleştirilen tırmanışta dağcıların zirvede üç günlük kamp kuracağı belirtildi.

Tırmanış öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il temsilcisi Naci Ertunç, sümbül dağı kış faaliyeti kapsamında Bursa ve Van’dan gelen dağcılarla birlikte tırmanışa başladıklarını söyledi.

Ertunç,” Sümbül dağı bilindiği gibi çok zorlu bir dağ. Günler öncesinden hazırlandık. Bursa ve Van ilinden deneyimli dağcı arkadaşlarımız yanımızda. Asıl amacımız Hakkâri dağları büyük bir potansiyele sahip. Yalnız bu güvenlik sorunuyla Anadolu’daki dağcı arkadaşlarımız maalesef çok tedirginler. Umudumuz onları buralara getirmek. Hakkâri bölgesini turizme kazandırmaktır. Bu faaliyeti en güzel şekilde geçmesini temenni ederek dağcı arkadaşlarıma başarılar dilerim” diye konuştu.

Bursa ilinden gelen dağcı Yüksel Işık ise, Hakkâri dağcılık il temsilciliğinin düzenlediği sümbül dağı tırmanışı için geldiğini belirterek, tırmanış faaliyeti hakkında teknik bilgiler verdi.  

 

Editör: Haber Merkezi