Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış ile birlikte 12 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.
Mahkeme, M. Sıddık Akış’a 19 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, 'silahlı terör örgütünü yönetmek', suçundan yargılanan Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutuklanmasını hükmetti. Akış'ın Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Şubat'ta 'Öcalan'a özgürlük yürüyüşü'ne katıldığı gerekçesi ile gözaltı karar verdiği duruşması ise 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen devam ediyor.
DİĞER 12 SANIK DURUŞMAYA KATILMADI
Akış ile birlikte tutuksuz yargılanan 12 kişi ise duruşmaya katılmadı. Avukatlarının katıldığı duruşmada 3 kişi hakkında beraat kararı verilirken, 9 kişi hakkında ise 'örgüt üyeliği suçundan, 6 yıl 3 ay ile 8 yıl 9 ay arasında çeşitli cezalar verildi.
KARAR SONRASI GERGİNLİK
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a ceza verilmesini ardından Hakkari kent merkezinde toplanan ve yürümek isteyen grup ve güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Yürümek isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi. Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve milletvekillerinin bulunduğu bir grupta Valilik binası önüne geldi.
Hakkari merkezindeki gerginlik devam ederken, polis kent genelinde güvenlik önlemlerini sürdürüyor.