HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de Kıran Mahallesi’nde 603 bin metrekare arazi üzerinde kurulan Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Kampüsü’nün 2’nci etabı için temel atma töreni düzenlendi.

Eğitim fakültesi, kütüphane ve kültür merkezinin içinde yer alacağı 2’nci etabının temel atma törenine Vali İdris Akbıyık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Gaziantep Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Songül Kalyoncu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, HATSO Başkanı Servet Taş, kurum müdürleri, Akın İnşaat Ltd. Şti. ve Kam İnşaat Ltd. Şti. İş Ortaklığı yetkilileri ve üniversite personeli katıldı.

Açılış töreni öncesi kampüs alanını dolaşan Vali İdris Akbıyık, yürütülen çalışmalar hakkında Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’ten bilgi aldı.

Ardından 2. etabın temel atma törenine geçildi. İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından yapılan duanın ardından inşaat alanında kurban kesimi yapıldı.

dsc_3817.jpg

"Çalışmaların tamamlanmasıyla üniversitemiz kampusüne kavuşacak"

Temel atma töreninde konuşan Vali İdris Akbıyık, Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Kampüsü’nde yürütülen 1. etap çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirterek, 2. etap çalışmalarının ise hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hakkari’de eğitim alanında yatırımların devam ettiğini anlatan Vali Akbıyık, kentte kazandırılan Hakkari Üniversitesi’nin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı; “Hakkari Üniversitemiz, Hakkari’nin gerek insan hayatına, gerek eğitim hayatına, gerek sosyal hayatına ve ülkemizin akademik hayatına inşallah büyük katkılar yapacak. Kurulmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi, şükranlarımızı arz ediyoruz. Şuan Hakkari Üniversitesinde çalışmalar sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Üniversitenin birinci etap çalışmalarında sona gelindi. Bir iki ay sonra 1nci etap bitmiş olacak. 2'nci etap çalışmaları ise 2020 yılının sonlarında tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla üniversitemiz kampusüne kavuşacak. Bu çalışmalar Hakkari’nin gelişmesi ve kalkınması için bu huzur ortamının akademik eğitimde pekiştirilmesi, desteklemesi anlamında eğitime, kültüre büyük katkı sağlayacaktır”  dedi.

Yüklenici firma yetkilileri ise Zeynel Bey Kampüsü’nün 2’nci etap içerisinde eğitim fakültesi, kütüphane, kültür merkezi, alt ve üst yapı çalışmaları, 2 kilometre yol, zemin iyileştirme çalışmaları, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının yer alacağını aktardı.

Törende okunan duaların ardından Vali İdris Akbıyık ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Gaziantep Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Songül Kalyoncu’nun butona basmasıyla temele ilk harç atıldı.

Temel atma programı, davetlilere verilen yemeğin ardından sona erdi.

dsc_3820.jpg

03-015.jpg

06-015.jpg

dsc_3800.jpg

dsc_3804.jpg

dsc_3805.jpg

dsc_3839.jpg

dsc_3844.jpg

dsc_3849-001.jpg

Editör: Haber Merkezi