HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-
Yüksekova şehir stadında gerçekleşen U-14 yaş grubu alt yapı milli takım futbolcu seçmeleri için Şemdinli ve Yüksekovalı 14 yaş grubu futbolcular çift kale maç yaptı. Futbolcuların performansları maç sırasında değerlendirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Van bölge Müdürü Cengiz Polater gözetiminde yapılan seçmeler sonunda performansı ve yeteneği iyi olan futbolcular,  Kasım ayında İstanbul'da yapılacak seçmelere katılacak.  

Türkiye futbol federasyonu Van bölge müdürü Cengiz Polater, futbol federasyonunun burada bulunmasının amacı Türkiye geneli futbol federasyonu köy, il, ilçe, tüm bölgelere gidip yetenekli gençleri milli takıma kazandırma düşüncesi olduğunu ifade etti.

Polater, yaptığı açıklamada, “Futbol federasyonu bunu bölgeler üzerinde yapmaktadır. Futbol federasyonu bu seçmeleri Türkiye'nin sınır ucunda olan Hakkâri ilimizin Yüksekova İlçesi'nde de yapıyor. umarım burada ki gençleri keşfedip milli takım hocalarımıza göndeririz.  Futbol federasyonun bütün yatırımları programları yetenekli gençleri keşfedip yetiştirmek doğrultusundadır. Türkiye geneli 14 bölgeyi kapsamaktadır. Bu bölgelerde bir futbol karması oluşturulur buradan da İstanbul ve Antalya gibi bölgelerde toplanarak milli takım hocaları tarafından en iyiler seçilir. Yüksekova da doğunun diğer bir ucunda futbol federasyonun çalışmalarının olması bizim için önemli. Bugün inşallah Milli takımı layıkıyla temsil edecek futbolcuları seçme amacındayız“dedi.

Editör: Haber Merkezi