HAKKARİ (AA) - Kaymakamlığın desteğiyle Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce Yeşildere Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kovid-19 salgınından önce Türkiye Rafting Şampiyonası 2. Ayak Yarışları'nın kentte yapıldığını anımsattı.

"Hakkari, Yüksekova artık eski imajını taşımıyor. Artık burada huzur var, mutluluk var, spor var, sanayi var, sağlık var, eğitim var." diyen Akbıyık, şunları kaydetti:

"Yani Türkiye'nin diğer illeri nasılsa Hakkari ve Yüksekova aynı şekildedir. İlçede sayılamayacak kadar hizmet yapılmış. Kentte birçok başarılı sporcu var. Biz her alanda sizlerin yanındayız. Daha güzel bir Yüksekova, daha yaşanabilir, daha müreffeh bir Yüksekova için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz."

Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı da etkinlikte 10 takımdan sporcuların yer aldığını, bölgede doğa sporları ve raftingin yaygınlaşarak süreceğini dile getirerek, "Sayın Valimizin destekleriyle malzeme sıkıntımız inşallah olmayacak. Federasyon olarak her zaman Hakkari'de olacağız" ifadelerini kullandı.

Ardından Büyükçay deresine indirilen botlara binen sporcular, Akbıyık'ın start vermesiyle 50. Yıl İlk ve Ortaokulu yakınına kadar kürek çekti.

Yarış sonrası folklor gösterisi sunuldu. Vali ve Belediye Başkan Vekili Akbıyık, Yardımcı ve protokol üyeleri, folklor ekibi ve vatandaşlarla halay çekti.

Etkinliğe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin, belediye başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

aa-20220518-27901528-27901524-yuksekovada-rafting-etkinligi-gerceklestirildi.jpg

aa-20220518-27901528-27901522-yuksekovada-rafting-etkinligi-gerceklestirildi.jpg

Editör: Haber Merkezi