Yaklaşık 210 milyon lira harcanması beklenen içme suyu ve kanalizasyon projelerinin daha erken bitirilmesi için yüklenici firma ekipleri, çalışmalarına hız verdi.

Bu kapsamda ekip ve ekipman sayısını artıran yüklenici firmalar, farklı noktalarda iş makineleriyle kazı çalışması yaparak çelik boru ile kanalizasyon borusu yerleştirdi.

Ekipler, şu ana kadar 40'ı kanalizasyon olmak üzere yaklaşık 60 kilometre hat döşedi.

Kaymakamlık toplantı salonunda firma yetkilileriyle bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, alandaki çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Firmaların ekip sayılarını artırdığını bildiren Kaşıkçı, şöyle konuştu: 

"Yüksekova ilk defa kanalizasyon ve temiz içme suyu hattıyla tanışıyor. Bu yılın sonuna kadar çalışmaların yüzde doksanını tamamlamak istiyoruz. Bu sene yoğun çalışıp gelecek sene bunun rahatını görmek istiyoruz. İnsanımız kanalizasyondaki, yoldaki ve temiz içme suyu rahatlığını görsün. Yaptığımız toplantılarla çalışmalarda neredeyiz, hedefimiz nedir, hangi tarihte, hangi saatte artık son noktayı koyacağız? Bunu görmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de kapsamlı bir toplantı daha yapmayı düşünüyoruz."

Arıtma tesisi için de ihale sürecinin başladığını dile getiren Kaşıkçı, önümüzdeki yıl arıtma, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının bittiği bir Yüksekova görmek istediklerini vurguladı./AA

Editör: Haber Merkezi