Dernek binasındaki atölyede düzenlenen programa Sevim Akbıyık’ın yanı sıra Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, dernek üyeleri ve sanat atölyesi öğrencileri katıldı.  Sanat atölyesinde öğrenciler tarafından yapılan çalışmaları yakından inceleyen Sevim Akbıyık, sergileri tek tek gezerek ürünlerin nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı. Sevim Akbıyık, okuma-yazma kursunun da bulunduğu atölyede yeni okuma-yazma öğrenen vatandaşlarımızla da tek yek ilgilenerek sohbet etti. 

Programda bir konuşma yapan Sevim Akbıyık, şunları kaydetti: “Bugün burada Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği bünyesinde Renkli Eller Sanat Atölyesini Yüksekovalı kadınlarımızın hizmetine açıyoruz. Kadının yaşamının varlık göstermesi ve özellikle ekonomik faaliyetlerde bulunması çok önemlidir. Kadınların nitelikli işlere kavuşturulması sadece onları güçlendirmeyecek, aynı zamanda toplumda bilinç arttırıcı rol oynayarak ailenin de güçlenmesi anlamına gelecektir. Bu da ekonomik ve sosyal kalkınmayı beraberinde getirecektir. Bugun tek kazançlı hanelere baktığımızda, erkeğin olası kriz durumunda işinden olması, iş kazası, sakatlık, ağır hastalık veya ölüm gibi durumlarda ailenin yoksullaşması olası durumdur. Oysa çift kazançlı hanelerde kadının ekonomik faaliyetin içinde olması ailenin gelir düzeyini yükselterek kadınların yaratıcılıklarını, becerilerini ve yeteneklerini geliştirerek yoksulluk riskini azaltacaktır. Bugün okuyamamış olan, erken yaşta çocuk sahibi olmuş veya çocuğuna bakacak kimse bulamamış ama boş durmak istememiş, çalışıp başarmış kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Pasta, börek, el işi, el sanatları satışı yapan birçok kadınımız var. Bunlar yaşamlarını, işlerini, evlerini, hobilerini ve arkadaşlarını kısaca hayatlarını bir dengede yaşayan güçlü kadınlardır”. 

Yapılan her çalışmanın çok kıymetli olduğunu dile getiren Sevim Akbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk kurulduğu günden bugüne kadınların çalışma hayatında mağdur edilmeyeceği şartların tesisi için son derece titiz çalışmlarını sürdürmektedir. Bu ilerlemelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde gerçekleşen Gönül Elçileri, Haydi Kızlar Okula, Ana Kız Okuldayız projeleri çok önemli bir yere sahiptir. Yine Hakkari Valiliği’nin SODES projesi kapsamında kadınlara meslek edindirme ve istihdam odaklı kurslar açılmıştır. Devletimizin yanında, derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmektedir. Sizde pes etmeyin. Size sunulan olanakları fırsata çevirin. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere, Ankara’dan Hakkari’ye gelerek İlimiz kadınlarına ne kadar değerli ve güçlü olduklarını hissettiren kıymetli misafirlerimize ve programa katılan herkese teşekkür ediyorum”.

Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı ise Renkli Eller Sanat Atölyesi’nin açılış programına katılan ve emekleri olan herkese teşekkür etti.

Programın ardından Yüksekova Aile Destek Merkezi’ne geçen Sevim Akbıyık Hanımefendi, burada meslek edinen kursiyerleri ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi.

Kurs eğitmenleri ve kursiyerler, ziyaretleri anısına Sevim Akbıyık’a filografi tablo hediye etti.

01-041.jpg

02-024.jpg

07-013.jpg

15-008.jpg

 

Editör: Haber Merkezi