HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara’da düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu’nda Yüksekova ilçesinin sorunlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiği belirtildi.

Bu yıl ilk defa düzenlenen Oda/Borsa Proje Yarışması için Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nın madde bağımlılarına yönelik hazırladığı Sosyal Sorumluluk Projesi’nin finale kalan 40 proje arasında birinciliğe layık görüldüğünün belirtildiği açıklamada, oda adına birincilik ödülünün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar’a verildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında YÜTSO Başkanı Abdurrahman Pınar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yüksekova'nın önemli sorunlarını konuştukları ifade edildiği açıklamada yapılan görüşmelerin detaylarına şöyle yer verildi; “TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “81 İlde 81 Mesleki ve Teknik Lisesi Protokolü” kapsamında Türkiye’de 81 ilde TOBB-ETÜ marifetiyle yapılacak olan Teknik ve Mesleki Lisesinin Avrupa Modeline göre yapılması gibi önemli bir işbirliği gerçekleşti. Başkanımız Abdurrahman Pınar, il potansiyeline sahip Yüksekova’da da, adı geçen Mesleki ve Teknik Lisesinin yapılmasını talep etti. Sayın Cumhurbaşkanı Birlik başkanımıza gerekli talimatları vererek Yüksekova’da da Mesleki ve Teknik Lisenin yapılması, Yüksekova’nın artık şehir olduğunun da altını çizerek gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. Yüksekova ‘da yaklaşık 1 yıl önce kurulması kararlaştırılan ve yapılan toplantı ile olumlu rapor ile kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili daha sonra bazı sıkıntıların oluşması nedeniyle çalışmalar durdurulmuştur. Bu sıkıntıların çözümü noktasın Sayın Cumhurbaşkanına gerekli bilgi verilerek daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varan’a gerekli talimat verildi. Başkanımız son olarak Yüksekova Gümrük Müdürlüğü’nün A Kategoriye alınıp İthalat Yetkisinin verilmesini talep etti.  Sayın Cumhurbaşkanı Ticaret Bakanına gerekli talimatları o sırada da vererek, “Yüksekova’yı ihmal etmeyin gereğini yapın” diye de talimatlarını her iki bakana yineledi. Tören dönüşü, Ticaret Bakanlığı’nın ilgili yetkilileri Yönetim Kurulu Başkanımız ile iletişime geçerek, Yüksekova Gümrük Müdürlüğünün A Kategoriye alınması ve İthalat Yetkisinin verilmesi ile ilgili çalışmaların başladığını belirttiler.” denildi.

Editör: Haber Merkezi