Karayolları 11’nci Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve Türkiye ile İran ulaşımını sağlayan Yüksekova-Esendere arasındaki uluslararası yolun 22 kilometrelik kısmının yenilenmesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor.  
Ekipler, projede bu sene yapılması planlanan 6,5 kilometrelik yolun yaklaşık 5 kilometresini tamamlayarak ulaşıma hazır hale getirdi.  
Hummalı bir çalışma yürüterek geç saatlere kadar çalışan ekipler, yolun diğer kısımda da serme, sıkıştırma, temel oluşturma ve sıcak asfalt döşeme çalışması yaparak, yolun geri kalan 1,5 kilometrelik kısmını da ilerleyen günlerde bitirmeyi hedefliyor.  
Karayolları Van Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hazırlanan projede toplam yol uzunluğunun 26,5 buçuk kilometre olduğu ve bu yolun bir kısmının Şemdinli yolunu kapsadığı öğrenildi.
Projeyle, Yüksekova-Esendere ulaşımını sağlayan uluslararası yolun Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) standartlarında yapılması amaçlanıyor.
2017 yılında, 8 kilometresi Yüksekova-Esendere, 2,5 kilometresi ise Yüksekova-Şemdinli yolu olmak üzere toplamda 10,5 kilometre yolun tamamlanması hedeflenirken, 2018 de ise 14’ü Yüksekova-Esendere, 2’si Yüksekova-Şemdinli yolu olmak üzere 16 kilometrelik kısmın tamamlanması planlanıyor.
Yüklenici firmanın Formeni Vedat Koçyiğit, çalışmaların güzel ilerlediğini aktararak, “Buranın çalışma mevsimi kısadır. Arkadaşlarla birlikte Yüksekova-İran karayolunu rahat bir trafiğe ulaştırmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Gerek karayolları yetkilileri gerekse de yüklenici firma yetkilileri çalışmalardan taviz vermiyor. Yol batı standartlarında yapılıyor. En iyi işçiliği göstererek emeğimizin karşılığını almaya çalışıyoruz.” dediDHA

Editör: Haber Merkezi