Van'da ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesi için çalışma yürüten Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Tuşba ilçesine bağlı Şemsibey Mahallesi'nde Tuncer ve Aydeniz çiftinin 2 yaşındaki kızları İlknur Acar'ın cam kemik hastası olduğunu öğrendi.

Ailenin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle tedavisi aksayan minik Acar için girişimde bulunan ekipler, aileye de maddi destek sağladı. Mutfak ihtiyaçları karşılanan aileye her ay belli oranda para yüklenen sosyal kart verildi.

Minik kıza oyuncak hediye eden ve tedavisi için girişimlerde bulunan sosyal hizmet uzmanlarının, hayırsever vatandaşların da desteğiyle Acar'ı Ankara'ya götüreceği bildirildi. 

- "Tek hayalim kızımın sağlığına kavuşması"

İlknur Acar'ın annesi Aydeniz Acar, kendileriyle ilgilenerek ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. 

Tek hayalinin kızının sağlığına kavuşması olduğunu belirten Acar, "Kızımın tedavisi için çok para gerekiyor. Biz bugüne kadar kızımın tedavisini tam anlamıyla yaptıramadık. Eşim çalışmıyor, kirada kalıyoruz. Sağ olsun büyükşehir belediyesi bize ulaşarak belli oranda ihtiyaçlarımızı karşıladı. Ben sadece kızımın bir an önce tedavi edilip yaşıtları gibi okula gidip oyunlar oynamasını istiyorum. Önümüzdeki hafta Ankara'ya götüreceklerini söylediler. Çok mutluyum. En kısa zamanda kızımın sağlığına kavuşması için dua ediyorum. Allah belediyemizden ve yetkililerden razı olsun" ifadesini kullandı./AA

Editör: Haber Merkezi