Van YYÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Van YYÜ Teknokent, Van OSB, Van Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü iş birliğinde inşaat sektörü temsilcileri ile Van YYÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri buluştu.

Kentteki bir lisede düzenlenen toplantının açılışında konuşan Van YYÜ Teknokent Genel Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Necat Görentaş, üniversite ile sanayi iş birliğinin öneminin gittikçe artığını anlattı.

Sanayicilerin iyi bir noktaya gelebilmeleri için üniversitedeki akademisyenlerden faydalanması gerektiğini belirten Görentaş, şöyle dedi:

"Üreticilerimiz üniversite iş birliği yaparak bilgiye dayalı bir üretim yapacak olurlarsa hem üretim alanında hem de rekabet alanında iyi bir noktaya gelecekleri aşikardır. Eğer üreticilerimiz çağın gereksinimlerine uygun yapılandırmaya girmezlerse, bilgi birikimine uygun bir performans sergileyemezler. Ar-Ge ve inovasyona önem vermezlerse hem yurt içi hem de yurt dışındaki firmalarla rekabet edecek düzeye gelemezler."

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da sanayi kuruluşlarının piyasa koşullarına ayak uydurabilmek için sürekli yenilenmek zorunda olduğunu dile getirdi.

"Teknolojik gelişime ve küreselleşmeye hem üniversitenin hem de sanayicinin işleyişinde köklü bir değişikliğe neden olmaktadır." diyen Aslan, "İşsel büyüme teorilerinde de bilgi birikimin yeni ürün ve teknolojilerin ortaya çıkmasına yaptığı katkı, ekonomik kalkınmanın temel dayanağı olarak görülmeye başlanmıştır." ifadesini kullandı.

Van Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün de kümelenmeyle ilgili bakanlığın desteklerinin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu bölgede herhangi bir sektörün kümelenmesi oluşmadı. Kümelenme daha çok uluslararası rekabet gücünü geliştirecek desteklerden oluşuyor. Firmalarımızla ilgili görüşmelerimiz oldu. Ancak bölgemizde şu ana kadar Ar-Ge merkezi ya da bir tasarım merkeziyle ilgili bir çalışma olmadı. Bu tür toplantılarla üniversitedeki akademisyenlerimiz ile sektör temsilcilerini buluşturup tanıştırılması hedefleniyor."/AA

Editör: Haber Merkezi