HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

  Hakkâri Valiliği, Beşiktaş Belediye Başkanlığı, Hakkâri Belediye Başkanlığı ve Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanlığının 2014 yılından beri ortak yürüttüğü ve Temmuz ayında temeli atılan Engelliler Koordinasyon Merkezi  faaliyetlerine başladı.

  Koordinasyon Merkezinin ilk ziyaretçisi Hakkâri Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman oldu. Öğlen saatlerinde Koordinasyon Merkezi'ne gelen Karaman’ı  Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Moolaosamanoğlu ,Sümbül Engelliler Spor Kulübünün idarecileri karşıladı. Koordinasyon merkezinde incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Karaman, Başkan Keskin’den faaliyetler hakkında bilgi aldı.

  Başkan Keskin Koordinasyon Merkezi’nin henüz tefrişat işlerinin tamamlanmadığını ancak önümüzdeki hafta itibariyle Dış Giyim Kursu,Bilgisayar Kursu ve SODES kapsamında Ebru ve Hat sanatına yönelik eğitimlerin başlatılacağını ayrıca Hakkâri İş-Kurumu İl Müdürlüğüne Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Onarım kursu Projesini de sunduklarını böylelikle dört ayrı alanda tam kapasite ile engellilerin mesleki alanda iş bulmalarını kolaylaştıracak eğitimlerin hızlıca başlayacağını bu alanlarda kurslara katılmak isteyen engellilerin Merkeze başvurularını almaya başladıklarını ifade etti.

  Başkan Keskin haftanın 6 günü açık tutmayı  hedefledikleri  Koordinasyon merkezinin asıl amacının Dezavantajlı engellilerin bu merkezde sosyal etkileşim ve entegrasyonun sağlanması olduğunu belirterek, her engel gurubundan engelli vatandaşın bu merkezden faydalanmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Başkan Keskin, Koordinasyon Merkezinin hazırlıkları tamamlandıktan sonra resmi açılışın 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında gerçekleştirileceğinin planlandığını ifade ederek şunları söyledi; "Merkezin bu aşamaya kadar gelmesini sağlayan Başta Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak’a ,Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın Murat Hazinedar’a  temelden çatıya binanın her aşamasını yakından takip eden Hakkâri Belediye Başkanı Sayın Cüneyt Epcim’e  minnettarız. Ayrıca Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Nurullah  Karaman’ın  ziyaretlerinden son derece memnun olduk. Bu tür anlamlı ziyaretlerin engellilerimizin moral ve motivasyonu açısında önemli. Bundan dolayı Sayın Karaman’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz."

  Koordinasyon merkezinde bulunan engelli vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve yakın ilgi gösteren  Vali Yardımcısı Karaman koordinasyon merkezinin faaliyetlerinin engelli vatandaşlara ciddi katkılar sağlayacağını,hayırlara vesile olması temennisiyle mevcut koordinasyon merkezine katkı sağlayan herkese bu konuda teşekkür etti. Koordinasyon Merkezinin bahçesinde engelli vatandaşlarla toplu bir fotoğraf  çekildikten sonra Vali Yardımcısı Karaman merkezden ayrıldı.  

20171226_143731.jpg

20171226_150154.jpg

20171226_152156.jpg

Editör: Haber Merkezi