HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Kıran Mahallesi Kültür Müdürlüğü Karşısında faaliyet gösteren Engelliler Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Hakkâri Vali Yardımcısı Bekir Abacı’yı  Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Mollaosmanoğlu, Sümbül Engelliler Spor Kulübünün idarecileri karşıladı.

Koordinasyon merkezinde incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Abacı Başkan Keskin’den faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Koordinasyon Merkezinde bulunan derslikleri tek tek dolaşıp engelli kursiyerlerle bir süre sohbet eden ve yakın ilgi gösteren Vali Yardımcısı Bekir Abacı koordinasyon merkezinin Hakkari’de yaşayan dezavantajlı engellilerin yaşamına katkı sunacağını dolaysıyla hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ise, koordinasyon merkezinin dış giyim kursu, bilgisayar kursu ve SODES kapsamında Ebru Hat sanatına yönelik eğitimlerinin başlatıldığını söyledi. Bir kütüphane odası hazırladıklarını ifade eden Keskin; Bir kütüphane odası hazırlığı içindeyiz. Engellilerimizin boş zamanını burada kitap okuyarak zaman geçirebilecekleri bir mekan düşünüyoruz. Ancak henüz kitap temin edemedik. Bunun için ilgili kurumlardan ve halkımızdan kitap bağışı bekliyoruz.” 

Hafta içi her gün gönüllü engelliler tarafından merkezin açık tutulduğunu söyleyen Keskin, engellilere mevcut eğitimler dışında tıbbi ekipman desteği ve danışmanlık hizmetlerinin de verildiğini söyledi.  

Keskin konuşmasına şöyle devam etti; “Ayrıca Hakkâri İş-Kurumu İl Müdürlüğüne Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Onarım kursu Projesini de sunduk. Böylelikle dört ayrı alanda tam kapasite ile engellilerin mesleki alanda iş bulmalarını kolaylaştıracak eğitimlerin hızlıca başlayacağını bu alanlarda kurslara katılmak isteyen engellilerin Merkeze başvurularını almaya başladık. Her engel gurubundan engelli vatandaşın bu merkezden faydalanmasını temenni ediyoruz. Koordinasyon merkezinin hazırlıkları tamamlandıktan sonra resmi açılışın 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında gerçekleştirileceğimizi planlıyoruz” dedi.

Başkan Keskin, Vali Yardımcısı Abacı ve beraberinde ziyarete gelen herkese teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip bir ay içerisinde bir çok kurumun temsilcileri tarafından merkezin yoğun ilgi gördüğünü bu durumun kendilerinin doğru yolda olduğunun bir nişanesi olduğunu söyledi.

Başkan Keskin ayrıca, İl Özel İdare Genel Sekreteri Osman Kızılban, İş Kur İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek, Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü Merkezi Müdürü Necip Kızılkaya, Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal, Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Yılmaz ve Hakkari Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürü Bülent Keskin'inde engelliler koordinasyon merkezini ziyaret ettiğini duyurdu. 

20180216_152113.jpg

20180216_162219-(1).jpg

img-20180119-wa0008.jpg

img-20171228-wa0002.jpg

2014-12-30-523.jpg

img-20180206-wa0006-(1).jpg

Editör: Haber Merkezi