HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Vali Toprak mesajında,"Dünya ve ülke gündemine ait gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirilme ihtiyacını karşılayan basın mensuplarına sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, Ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Gazetecilik, büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemi büyüktür.

İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik mesleği, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama noktasında çok yönlü bir misyon içermektedir.

Bu önemli misyonu yerine getirmek için mesai saati gözetmeksizin görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz aynı zamanda halkımızın düşüncelerini ve beklentilerini de yansıtarak oldukça önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın bir milletin müşterek sesidir.” ilkesinden hareketle çalışmalarını özveriyle sürdüren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum" denildi. 

Editör: Haber Merkezi