HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-

 Yaklaşık 10 yıl önce Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kaymakamlık binası önünde geçmekte olan dönemin Valisi Nihat Canpolat’ın makam aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda; Vali Conpolat ve beraberindeki İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tahir Çebi yaralanmış, makam şoförü Çetin Deniz ise şehit olmuştu.

Aradan geçen zaman içerisinde Şehit Çetin Deniz’in ailesine her konuda desteklerini esirgemeyen Hakkari Valiliği, Yüksekovalı genç iş adamı Mesut Çiftçi ile hayatını birleştiren Şehit Çetin Deniz’in kızı Şengül Çetin’in en mutlu gününde de yanında oldu.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, 8 yıldır aşk yaşayan çift için bir halı sahada düzenlenen düğün törenine katılarak, nikah şahitliği yaptılar.

Çiftin nikah töreninden sonra konuşan Vali Toprak, hep beraber bir mutluluğun ilk adımına şahitlik ettiklerini söyledi. Toprak, “Tabi bizim için bu nikahın apayrı bir mutluluğu var. Gelinin annesi bizimle beraber çalışıyor. Haftanın 7 gününü neredeyse beraber geçiriyoruz.

Ayrıca gelin hanımımızın babası mesai arkadaşımız, daha önce görev yaptığı yıllarda maalesef şehit oldu. Gelinimiz şehit kızı aynı zamanda.

Şehidimizin kızına şu an nikah şahitliği yapıyoruz. Bu da bizim için ayrı bir onur ve gurur kaynağı oldu. İnşallah bugünden sonra toplumumuzun ve ülkemizin temeli olan güzel bir aile kurmuş olacaklar ve herkesin huzurunda mutlu bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Vali Toprak, konuşmasının ardından nikah cüzdanını gelin Şengül Deniz’e verirken, eşi Dr. Funda Toprak ise geline çeyrek altın takarak çifte mutluluklar diledi.

Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından söz alan damat Mesut Çiftçi ve gelin Şengül Deniz ise, birlikteliklerinin 8’inci yılında vali ve eşinin bu mutlu günlerinde nikah şahitliği yapmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiler.

Nikah töreninden sonra gelin ve damat, davetlilerin arasında girerek Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiler. 

Editör: Haber Merkezi