HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkâri Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Toprak, ardından öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterisini izledi.
 
Daha sonra Vali Toprak, Fegiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde müzikal ve sanatsal alanda 12 dalda faaliyet gösteren kursları gezerek, burada eğitim alan öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Ziyaret ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hakkâri’deki gençlere, öğrencilere, sporculara ve çocuklara büyük bir önem verdiklerini ifade ederek onlara kültürel, sosyal, sportif alanlarda ve okullarında başarılı olma konularında çok büyük özen gösterdiklerini söyledi.
 
İyi yetişmeleri, memleketlerine, milletlerine ve ailelerine faydalı birer birey haline gelmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Vali  Toprak, şunları kaydetti:
 
"Bu bilinçle, bu düşünceyle, bu hedefe doğru yürüyüş esnasında belediyemiz ve bütün kurumlarımız üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor.
Ben Hakkârili vatandaşlarımızla, gençlerimizle, çocuklarımızla her zaman her mekânda ne kadar gurur duyduğumu ifade ediyorum.
Bugün bu gurur duymada ne kadar haklı olduğumu bir kez daha gördüm. Gençlerimizle burada kursa gelen çocuklarımızla gerçekten iftihar ettim.
Belediyemiz bünyesinde oluşturulan ve açılışını bundan yaklaşık 8 ay önce yaptığımız Kültür ve Sanat Merkezindeki gençlerimizin yapmış oldukları çalışmaları, geldikleri noktayı yerinde incelemek üzere bir ziyarette bulunduk.
Emeklerimizin boşa gitmediğini eğiticilerinin ve kursa gelenlerin büyük bir heves ve bilinç içerisinde işlerine sarıldıklarını gördük. Burada 400 tane gencimiz eğitim alıyor.
Gençlik Merkezimiz hizmete girdiğinde bu rakamı belki ona katlayacağız.
Şu anda 400 tane çocuğumuz 12 branşta folklorundan, resminden, dramasından, tiyatrosuna kadar eğitim alıyor.
Hepsini tek tek gezdim, çalışmalarını inceledim. Gerçekten çok kabiliyetli çocuklarımız ve gençlerimiz var resim alanında olsun, müzik alanında olsun, tiyatro alanında olsun. Elde etmiş oldukları bu birikimi Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilemiş oldukları tiyatro gösterilerinde ve diğer etkinliklerde görüyoruz.
Hepsinin gözünde büyük bir heyecan, büyük bir sevgi, muhabbet, heves görüyoruz. Bizlere karşı eğitimcilerine karşı sevgiyi hissediyoruz. Biz de tabii bu sevgiyi ve muhabbeti gördüğümüzde enerjimiz kat ve kat artıyor.
Hizmet heyecanımız katlanıyor. Biz de çok sevinçli bir hale geliyoruz, onur duyuyoruz. Gerek ülke çapında bilimsel gezilerimiz, turistlik gezilerimiz, tatil amaçlı gezilerimiz, sportif amaçlı gezilerimiz olsun bunlar bundan sonra da devam edecektir.
Bütün gençlerimiz Valileri olarak başta ben olmak üzere Belediye Başkanımız, onlara hizmetle burada görevli olan kişilerin onlar için ne kadar çaba içerisinde olduklarını en azından görecekler.
Biz de onların bu çabaya karşılık ortaya koydukları başarıları, eserleri, resimleri, gösterileri büyük bir keyifle izleyerek hep birlikte çok daha bir mutlu bir Hakkâri olacağız inşallah. Genciyle, vatandaşıyla, öğrencisiyle, yöneticisiyle hepimiz bir bütünüz hepimizi çok güzel günler bekliyor inşallah" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi