Vali İdris Akbıyık, Çığlı köyünü ziyaret ederek Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ilçede hayata geçirilen ve  gelen misafirlerin çay ve kahvesini içebileceği, kitaplarını okuyabileceği, öğrencilerin ders çalışmasına imkan veren  "Köyümden Dünyaya Açılan Kapı Kafe Kütüphanem" Projesi kapsamında oluşturulan "Kafe Kütüphanelerin" açılışını yaptı.
 
Daha sonra Gündeş köyü Ormanlı mezrasındaki Şehit Asteğmen Muzzafer Ateş İlkokulu, Güzeldere Mezrası İlkokulu, Gündeş Köyü Şehit Polis Murat Yatarkalkmaz İlkokulunu ziyaret ederek, bu okullarda da kurulan kitap kafelerin açılışını yapan Vali Akbıyık, çocuklarla satranç oynayıp onlara kitap ve oyuncak hediye etti.
 
Ardından Vali İdris Akbıyık, bir araya geldiği vatandaşların da sorun ve taleplerini dinledi.
 
Açılışta bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, Çığlı’nın da, Çukurca’nın da, Hakkari’nin ve Türkiye’nin de kurtuluşunun eğitimde olduğunu dile getirdi.
 
Vali İdris Akbıyık şunları kaydetti: "Geldiğimiz günden beri birinci meselemiz eğitim ve kitap diyoruz. Bunun için bir çok projemiz var en son projemiz “Bir Kitap Bir İnsan” herkes bir kitap okuyacak 1 kişiye okutacak kitap insan kadar insan kitap kadar kıymetlidir. Bu çerçevede SODES kapsamında Çukurca belediyesi işbirliği ile yapılan Kafe Kütüphane köydeki çocuklarımızın eğitimi açısından önemli bir proje ben başta ilçe kaymakamımız olmak üzere emeği geçen bütün milli Eğitim camiasına muhtarımıza teşekkür eder hayırlı uğurlu olmasını diliyorum".
 
Yapılan ziyaret ve açılışa Vali İdris Akbıyık’ın yanı sıra Çukurca ilçesi Kaymakamı Temel Ayca, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Vatandaşlar ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Vali İdris Akbıyık’a teşekkür ettiler.

111-003.jpg

Editör: Haber Merkezi