HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkari'de  Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle Hakkari Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından yürütülen ''Hayallerime Dokun'' projesinin açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Fırat, ,Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım  Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Hakkari İl Müdürü  Salih Kaya, bazı kurum müdürleri ile stk temsilcileri katıldı.

Projenin açılışından konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili kentte her alanın da olduğu gibi eğitim alanında çok güzel projelerin hayata geçtiğini söyledi.

Hakkari'de 50 projenin devam ettiğini anımsatan Vali Akbıyık konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi.

'' Bu projelerin arasında sporcu konaklama merkezinden, stadyuma kadar  halı sahalardan mini sahalara kadar, basketbol sahaları , voleybol sahaları, gençlik merkezi kitap kafelere, yurt yapımıyla bu yatırımlar 120 milyonu geçiyor.Bu arada sivil toplum örgütlerimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı gençliğin daha iyi yetişmesi amacıyla birçok projeye destek veriyor.Bu projede Önder İmam Hatipler Derneği ile yapılan bir projedir. Ben buradan bu projelere Hakkari'de destek veren Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Gençlik Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz.Porojede emeği geçen Önder İmam Hatipler Derneğine yine Gençlik Spor Bakanlığımızla proje yapan bütün sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah Hakkari'de her alanda olduğu gibi gençlikte çağı yakalayacak.Bu projelerle en iyi şekilde inançlı, dünyayı bilen ve evrensel değerlere açık bir gençlik yetişecek.''dedi.

Hakkari Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Adil Demir ise "Hayallerime Dokun" projesi çalışmaları hakkında Vali Akbıyık'a bilgi verdi.

Demir, proje ile ilgili şunları kaydetti.

"Hayallerime Dokun proje merkezinde öğrenci ve gençlerimize yönelik 120 saat fotoğrafçılık sanatı kursu, 100 saat karakalem resim kursu ve 100 saat dekoratif el sanatları ahşap işleme kursları verilecektir. Kurs boyunca ücretsiz ikramlarımız olacak. Bunun dışında 15 gencimizi de kayak etkinliği ile buluşturacağız.''dedi.

Açılış verilen ikramlarla son buldu.

2-110.jpg

3-088.jpg

 

 

 

4-076.jpg

 

evjkp9ywyae5het.jpg

 

 

Editör: Haber Merkezi