HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ  

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Terör örgütü üyelisi" olmak gerekçesi ile tutuklanan HDP'li Belediye Başkanı Cihan Karaman'ın yerine Belediye Başkan Vekili olarak atanan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, basın toplantısı düzenledi.
  Belediye binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,Dün itibari ile terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak suçları kapsamına adli ve idari soruşturmalar kapsamında Hakkari Belediye Başkanı ve Yüksekova Belediye Başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırılmışlardır dedi.


  Vali Akbıyık,"Tutuklanan Belediye Başkanlarının yerine İçişleri Bakanlığımız tarafından Hakkari Valisi Hakkari Belediye Başkanlığına, Hakkari valiliği tarafından Yüksekova Kaymakamı Yüksekova Belediye Başkanlığına atanmıştır.
  Hakkari Belediyesinin imkanlarını, yine Hakkari halkına kullandıracağız. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz, herkese eşit mesafede davranacağız. Burada Hakkari halkı ile birlikte el ele verip, bu kente hizmet edeceğiz. Hakkari Belediyesinin bütün kadroları, imkanları her düzeyde bütçesi, kaynakları artık Hakkarililerin emrindedir. Gecikmeden, ötelemeden, ertelemeden her meselesini bizim meselemiz yapacağız.
  Belediyelerin temel fonksiyonu; millete hizmet etmektir.  Orada yaşayan insanların mahalli müşterek ihtiyaçlarını en hızlı bir şekilde karşılamaktır. Tahsis edilen tüm kaynakların milletin yaşam kalitesini arttırmak, eğitim, kültür, sağlık, spor, sanat alanlarda kenti iddialı bir yere taşımak içim kullanılması gerekmektedir.
  Bu perspektifte şüphesiz ki halka hizmet için var olan, her türlü kaynağını son kuruşunu da milletine hizmet için harcamak zorunda olan belediyemizin  kaynakları hiç bir şekilde terör örgütlerine, işbirlikçilerine peşkeç çekilmeyecek bu konuda her türlü tedbir alınacaktır.
  Bugünden başlayarak Hakkari'nin her köşesine, kişisine ve meselesine bu sorumluluk ve anlayışla bütün çalışanlarımızla Hakkari Halkının da desteğiyle hizmet götürmeye devam edeceğiz.
  Terör örgütü ile ilişkili olmayan işine, devletine bağlı ve vatandaşına hizmet amaçlı her personelle hizmet vermeye devam edeceğiz. Onların aşına, ekmeğine karışmadan çalışacağız. Terör örgütü ile ilişkili olanların gereğini hem hukuki hem idari anlamda yapacağız.
  Bu doğrultuda uzun yıllar terör örgütünün ihaneti ile ertelenen ve geciken bütün hizmetler, başta sayın Cumhurbaşkanımızın ve her düzeyde görevlilerimizin katkı ve desteği ile hayata geçirilecektir. Biz bu sürede Hakkari’nin emrinde olacağız. Hakkari’ye hizmet etmenin şeref ve onuru içinde olacağız. Millete hizmet için bütün arkadaşlarımızla 24 saat esasına bağlı olarak çalışma sergileyeceğiz. Şüphesiz ki bu hizmetimiz bütün vatandaşlarımızı ayrım yapmaksızın kucaklayıcı, her birisinin bir kıymet olduğunu bilerek gerçekleştirecektir. Hakkari’mizin huzur ve güven şehri olarak istikrarlı bir şekilde yaşayan her bireyinin başta güvenliği, sosyal anlamda kalkınmasını sağlayacak yerel yönetim anlayışının hayata geçirilmesine çalışılacaktır.
  Cumhuriyetimizin 96 .yılını kutlayacağımız şu günlerde cumhuriyetimize sahip çıkma, tek yürek, tek millet olma vaktidir. Hakkarimize sahip çıkma vaktidir. Vakit şer odaklarının heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakma vaktidir. Birlik ve beraberliğimize en güçlü şekilde sahip çıkma vaktidir.
  Son olarak şunu belirtmek istiyorum. ‘Hakkari de 1 yıldır hayat var’ diyoruz. Bundan sonra Hakkari’de hayat daha güzel olacaktır" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi