İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığı tarafından 2019 yılı Ocak ayında yayınlanan Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri sonuç raporuna göre Hakkari 91,68 puan alarak Türkiye beşincisi oldu. Hakkari, Sağlık Kalite Standartları değerlendirmelerinde üniversite, özel ve kamu hastaneleri olarak Türkiye genelinde başarılı olan ilk 10 il arasında yer alarak, önemli bir başarı elde etti.

“Hakkari önemli bir başarıya imza attı”

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, elde edilen başarı ile ilgili valilik sitesinde açıklama yaptı. Vali Akbıyık, Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında Hakkari’de sunulan sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan genel değerlendirme sonucu Türkiye genelinde 5’inci sırada yer aldığını belirterek, Hakkari’nin önemli bir başarıya imza attığını kaydetti. 

Vali Akbıyık, “Hakkari, sağlıkta kalite standartları esas alınarak değerlendirilmesi sonucu Türkiye geneli kalite ortalamasında beşincilikle onurlandırılmıştır. Sağlık kuruluşlarımızda çalışan arkadaşlarımızın özverili ve gayretli çalışmaları neticesinde İlimiz bu dereceyi almıştır. Özveri ve gayretle görevini yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de kalite ve başarıyı daha da arttırarak İlimize yakışan bir hastane profili oluşturmak için çaba gösterileceğine inanıyorum. İlimize bu başarıyı kazandıran tüm çalışanlarımıza kalite birimlerimize teşekkür ederim."

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara ise Hakkari’ye bu başarıyı kazandıran tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

rapor.jpg

Editör: Haber Merkezi