HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Kış sporlarına ilginin arttığı Hakkari'de önemli bir yatırım gerçekleştiriliyor. Merkeze 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi’nde Hakkari Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında imzalanan protokol ile Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan “Hakkâri Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi” hayata geçirilecek kayak merkezi uluslararası yarışmaların yapılabileceği standartlara getiriliyor.  

Daha önce bin metrelik pist olana sahip olan kayak merkezi hayata geçirilen proje ile 3 bin metre uzunluğunda piste kavuşturulacak. 4 oturmalı telesiyej çalışmasının yapıldığı kayak merkezinde çalışmalar bitme noktasına geldi. 15 Milyon TL’ye mal olan projede sedyeli kar motosikleti, kar üstü pist hazırlama aracı, giriş kapısı, turnike sistemi, aydınlatma, kamera sistemi, güvenlik ve danışma büroları da yer alıyor. 

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, çalışmaların yapıldığı kayak merkezinde incelemelerde bulundu. Vali Akbıyık, yapılan çalışmalar hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal’dan bilgiler aldı. 

dsc_3836.jpg

Vali Akbıyık; “Hakkarililere hayırlı olsun”

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi’nin kış turizminde önemli bir merkez haline geleceğini belirtti. Akbıyık, “Merga Bütan Kayak Merkezi, Hakkari’nin Van, İran ve Irak’ın kayak turizminde önemli bir merkezi olmaya aday. Kayak merkezimiz şuan da en yüksek kar kalınlığı olan yerlerden bir tanesi. Yaklaşık 1,5 metre kar kalınlığı mevcut. Ne Erciyes’te, ne Uludağ’da ne de Paladöken’de bu kadar kar yok. Kayak merkezimizde başlatılan bin 180 metrelik telesiyej çalışmaları bitmek üzere. Yaklaşık 3 kilometrelik kayak alanı ortaya çıkacak. Bu proje Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Hakkari Valiliğimiz İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor. Hakkârililere hayırlı uğurlu olsun. Bugün kar yağışından dolayı kayak yapılamıyor. Ama önümüzdeki hafta vatandaşlarımız burada kış turizmini yaşayacaklar karın, dağın, hayatın tadını çıkaracaklar.” dedi.

Kayak merkezinde incelemelerde bulunan Vali Akbıyık’a Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu’da eşlik etti. 

dsc_3822.jpg

dsc_3841.jpg

dsc_3842.jpg

dsc_3843.jpg

dsc_3852.jpg

dsc_3849.jpg

Editör: Haber Merkezi