VALİ AKBIYIK, ESENDERE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova İlçesinde bulunan Esendere Gümrük Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Vali İdris Akbıyık, yolcu giriş-çıkış işlemleri, taşıt giriş-çıkış işlemleri, transit işlemleri ile sınır ticareti merkezi kapsamında ithalat ve ihracat işlemlerinin yapıldığı Esendere Gümrük Müdürlüğünde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı. Vali Akbıyık, emniyet pasaport işlemlerinde görevli personeli de denetleyerek, İran’a giriş ve çıkış yapan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Ziyarette Vali İdris Akbıyık’a Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım ve Esendere Gümrük Müdürü Olgun Toprakçı da eşlik etti. 

ESENDERE BELDE BELEDİYESİ'NE ZİYARET

Vali İdris Akbıyık, Yüksekova İlçesine bağlı Esendere Beldesi Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Vali İdris Akbıyık, Esendere Beldesi Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve çalışanlar tarafından karşılandı. Vali Akbıyık, makamında ziyaret ettiği Başkan Büyüksu’ya görevinin hayırlı olmasını dileyerek belde de yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı. Ziyarette Vali Akbıyık’a Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da eşlik etti.

ESENDERE 1. HUDUT TABUR KOMUTANLIĞINA ZİYARET

Vali İdris Akbıyık, Yüksekova İlçesindeki Esendere 1. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret ederek burada görevli askerlerle bir araya geldi. Tabur Komutanı Yarbay Eray Demirdiş ve beraberindeki komutanlar tarafından karşılanan Vali İdris Akbıyık, ardından ziyaret defterini imzaladı. Bölge hakkında komutanlardan bilgi alan Vali Akbıyık, daha sonra bir araya geldiği kahraman askerlerimizle bir süre sohbet ederek görevlerinde başarı ve kolaylıklar diledi. Ziyarette Vali İdris Akbıyık’a Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da eşlik etti.

ziyaret-(2).jpg

ziyaret-(3).jpg

ziyaret-(4).jpg

ziyaret-(5).jpg

ziyaret-(7).jpg

Editör: Haber Merkezi