HAKKARİ (AA) -  Kıran Mahallesi'ndeki Orduevi'nde düzenlenen iftar programında, Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Yemekte masaları dolaşarak engelliler ve aileleriyle yakından ilgilenen Akbıyık, ramazan ayının 9'ncu gününde engellilerle olmaktan mutluluk duyduğunu  söyledi.

Her gün toplumun farklı kesimleriyle iftarda bir araya gelmeye çalıştığını anlatan Akbıyık, şöyle konuştu:

"Hakkari'mizin her kesimiyle Ramazan-ı Şerifi birlikte yaşamaya gayret ediyoruz. Bildiğiniz gibi 10-16 Mayıs Engelli Haftası. Burada amaç engellilerin toplumun, ekonomik, sosyal ve aile hayatının bir parçası olduğunu hatırlatmak ve farkındalığımızı sağlamaktır. Son yıllarda engellilerle ilgili birçok çalışma yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız, tüm kurum ve kuruluşlarımız engelli kardeşlerimize bir avantaj oluşturma ve onların hayatın içinde olmaları yönünde her türlü düzenlemeyi yapmakta gayret sarf etmektedir. Hakkari'de gerçekten güzel çalışmalar var. Engeliler ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif hayatın içinde olduklarını gösteriyorlar. Sümbül Engelli Basketbol Takımımız 3. lige çıktı. Onları bir kez daha tebrik ediyorum. Engelli kardeşlerimiz her alanda çok başarılılar. Yeter ki gönülden kalpten istesinler. Yeter ki gönüllerde ve kalplerde engel olmasın. Biliyoruz ki her insan bir gün engelli olabilir veya herkes bir engelli adayıdır. Onun için engellerin farkındayız ve sizlerle beraberiz."

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Cüneyit Epcim, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Salih Kaya, Müftü Faruk Gürbüz, Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mesut Keskin, engeliler ve aileleri katıldı.

20190514_2_36450909_44459938.jpg

Editör: Haber Merkezi