HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Hakkari Eğitimde Gelişim Programı (HEGEP)” Tanıtımı ve Basın Buluşması Toplantısı düzenlendi. 

Öğretmen Evi’nde organize edilen kahvaltılı programa Vali İdris Akbıyık, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bilal Kürüm, Ayhan Turgut,  Abdulmecit Yılmaz, Erol Hanlıgil, Selahattin Yüzgeç, Sait Ediş, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, Hakkari’de eğitim adına yürütülen projelerin önemine değindi. Hakkari’de eğitim ile ilgili attıkları adımların başarılı olabilmesi için herkesin taşın altına eline koyması gerektiğini belirten Vali Akbıyık, eğitimde Hakkari’yi önce Türkiye standartlarında sonra dünya standartlarına yakalayacak potansiyele ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

basin-kahvalti-(3).jpg

“Hakkari’de amacımız iyi insan, başarılı insan yetiştirmek”

Vali Akbıyık, “ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan projelerden "Bir Kitap Bir İnsan" ile "Her Çocuk Bir Etkinlik" projeleri daha önce görev yaptığı yerlerde uyguladık.  Bu projeler eğitimin yan destekleridir. Esas eğitim anayasamız, kanunlarımız, Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu 2023 vizyonu, mevzuat, genelgeler ve sunduğu sistemle yapılan eğitimdir.  Hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projeler ile eğitimde farkındalık yaratacağız. Burada amacımız iyi insan, başarılı insan yetiştirmek. Her şeyden önce iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, iyi bir insan yetiştireceğiz. Bu arada da önce Türkiye standartlarında sonra dünya standartlarında Hakkari’de yakalamak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla başta okullar, öğrenciler, öğretmenler  ve Milli Eğitim olmak üzere çalışacağız. Eğitim bir ekip işidir. Yani sadece öğretmenlerin, öğrencilerin, milli eğitim müdürünün işi değil. Hakkari’deki tüm kurumlarımız eğitime büyük katkıları oluyor. Burada herkesin taşın altına eline koyması lazım. Yapmak istediğimiz bu işin herkesin önemsemesi . Eğitime, kitaba değer verilmesi. Tabi Hakkari’mizin gelişmesi, kalkınması için çok şey yapılıyor. İnsanlar endüstri 4-0 ile uğraşıyor, yapay zeka ile uğraşıyor. Bizim projeler içinde de bir miktar var. Şimdi endüstri 4-0’dan ona alternatif Japonlar toplum 5-0 öneriyorlar. Artık talebe göre robotların üretimleri yapılıyor. İnsan gücünün ve sayısının en aza indirildiği sanayi sistemi. Bizim bu sanayi devrimlerini kaçırmamamız gerekiyor."

“Hakkari’de eğitime, kitaba, teknolojiye ve geleceğe daha fazla değer vermemiz gerekiyor”

Bugün Türkiye’nin eğitimde, sanayide, sosyal, sportif, kültürel gelişme ve ekonomik gelişmede her alanda bölgesinde ciddi bir güç olduğunu kaydeden Vali Akbıyık, “ Artık dünyada, uluslararası politikalarda yani her alanda kendinden bahsettiren ciddi bir potansiyeli olan sadece Türkiye sınırların da değil Sayın Cumhurbaşkanımızın gönül coğrafyamız dediği alanda ciddi bir potansiyeli var. Bu potansiyel geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hem bilimde, hem teknolojide, medeniyette belirleyici olabilir. Bu da hiç şüphesiz bizim en iyi eğitimi vermemiz gerekiyor yeni teknoloji kurslar yapmamız gerekiyor. Üretime en yüksek katkıyı sağlayacak düzeyde çağın gereklilikleriyle yetiştirmemiz gerekiyor. Ancak o zaman önce ülkemizde, coğrafyamızda, bölgemizde daha sonrada dünyaya mutlaka geçmişte olduğu gibi yön ve nizam vereceğiz. Yani aslında mesele sadece Hakkari’deki bir çocuğun meselesi değil. Burada bizim daha çok çalışmamızı, eğitime, kitaba, kendimizi teknolojiye ve geleceğe daha fazla değer vermemizi gerektiriyor. Biz öncelikle esas müfredatımızı, işimizi, örgün eğitimimizi en iyi şekilde yapacağız. Tabi ki yaygın eğitim de önemli halk eğitim kursları, toplumun yetişmesi açısından önemli. Bu farkındalık projeler ile de bunu çeşitlendireceğiz ve başarıya katlı sağlayacağız. Önce hedefimiz Hakkari’yi şu sınavlarda üst sıralara yükseltmek. Buna da inanıyorum. Önümüzdeki yıl çok daha iyi bir durumda olacağız ve daha güzel şeyleri konuşacağız.

basin-kahvalti-(8).jpg

Müdür Gür: “Eğitim bir ülke meselesidir

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ise, Hakkari’de görev yapan gazetecilere eğitime verdikleri katkılarından dolayı teşekkür etti.  Hakkari’deki eğitimin geliştirilmesi adına yürüttükleri projelerin tanıtımını yapmak ve bunları basın ile paylaşmak istediklerini belirten Gür, basının eğitime desteklerini almak için bir araya gelmek istediklerini ifade etti. 

Gür, “Eğitim bir ülke meselesidir. Eğitim demek; ekonomi, bilim, teknoloji, gelişmişlik, kalkınmışlık demektir. Dolayısıyla biz il olarak bu noktada çok şanslıyız. Sayın valimizin bu konuda ciddi destekleri var. her yerde her fırsatta eğitim birinci meselemizdir demesi bizim eğitim camiası olarak ayaklarımızın daha sabit bir şekilde yere basması, daha cesaretli bir şekilde karar almamız ve aldığımız kararların arkasında durmamızı eğitim adına bir kaliteye oynamamızı getirdi. Bu konuda Sayın Valimize, kaymakamlarımıza ve diğer tüm kurumlarımıza eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Müdür Gür, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptıkları “Kodla Hakkâri’m”, “Bir Kitap Bir İnsan Projesi”, “Fark Yarat Projesi”,  “Fikrim Geldi Projesi”, “ÇEKAP (Çukurca)-RAKİP (Şemdinli-Derecik) - YEKAP (Yüksekova)”,  “Her Çocuk Bir Etkinlik Projesi” ve “Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek” eğitim projeleri ile ilgili Vali Akbıyık ve basın mensuplarına bilgi verdi. Gür, İl genelinde yapılan projelerle derslik ortamlarında yapılan iyileştirmeler, açılan müzik sınıfları, beceri ve tasarım atölyeleri hakkında da bilgilendirmeler de bulundu.  

basin-kahvalti-(5).jpg

basin-kahvalti-(7).jpg

basin-kahvalti-(9).jpg

basin-kahvalti-(10).jpg

Editör: Haber Merkezi