İlk olarak Irak sınırında bulunan Derecik İlçesini ziyaret eden Vali İdris Akbıyık, burada İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, 41. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, 34. Hudut Tugay Komutanlığı Derecik Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Mehmet Süha Öztekin ve Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya tarafından karşılandı.

Daha sonra Vali İdris Akbıyık, Hatay’ın Yayladağı İlçe Kaymakamlığı görevinden Derecik İlçe Kaymakamlığına atanan Kaymakam Ömer Faruk Yüce’yi makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını diledi.

34. Hudut Tugay Komutanlığı Derecik Komutan Yardımcılığını da ziyaret ederek buradaki komutanlarla bir araya gelen Vali Akbıyık, ardından Şemdinli İlçesine geçti.

Vali Akbıyık, Trabzon’un Arsin İlçe Kaymakamlığı görevinden Şemdinli İlçe Kaymakamlığına atanan Kaymakam Yakup Güven’i de makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ardından Vali Akbıyık beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Şemdinli İlçe merkezindeki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek onların sorun ve taleplerini dinledi. Bir araya geldiği vatandaşlarla çay içip sohbet eden Vali Akbıyık, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Ziyaretlerde Vali İdris Akbıyık’a Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Duruk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da eşlik etti./HakkariValiliği

vali-(1)-001.jpg

vali-(3)-001.jpg

vali-(5)-001.jpg

vali-(7).jpg

Editör: Haber Merkezi