HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) iş birliğiyle Erciyes Üniversitesi koordinatörlüğünde düzenlenen “Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi” kapsamında Hakkari’de de okul müdür ve yardımcılarına yönelik eğitim kursları veriliyor. Verilen eğitimler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine yönelik yemekli program düzenlendi.

dsc_3012.jpg"27 yıllık memuriyet hayatımda birinci meselem eğitim oldu"

Programa katılan Vali İdris Akbıyık, Hakkari’de en büyük önceliklerinin eğitim olacağını belirtti. Vali Akbıyık, “Böyle bir fırsatı yakaladığımız çok iyi oldu. Okul müdürlerimiz burada. Şimdi bizim Hakkari’ye geleli 5 gün oldu. Tabi bir yoğunluk var. Çok çeşitli konular var. Altyapı, üstyapı, sağlık, güvenlik ama ben meslek hayatımda 24 yıl kaymakamlık, 27 yıllık memuriyet hayatımda birinci meselem eğitim oldu. Hakkari’de de birinci meselemiz eğitim olacak. Tabiî ki sizler eğitimcisiniz, okul müdürüsünüz mutlaka uğraşıyorsunuz ama bir daha kendimizi muhasebe ederek birinci mesele olarak eğitimi, kitabı gündemimize alalım.” dedi.

"İnşallah okuyan bir Hakkari istiyoruz"

Hakkari’de “Bir kitap, bir insan” projesi başlatacaklarını söyleyen Vali Akbıyık, “Geçen fidan dikme programımız vardı. “Fidanlar fidanlarla büyüyor” kampanyası kapsamında orada ilk defa öğrencilerle karşılaştık ve “Bir kitap, bir insan” projesi başlattık. Bütün okul müdürlerimiz burada iken bu vesile ile bu projeyi buradan bir kez daha açıklayalım. “Bir kitap, bir insan” amacımız Hakkari’de Hakkarililerin, bizlerin, sizlerin, hepimizin kitap okumasını, teşvik etmek bir farkındalık yaratmak. Ne yapacağız; bir kitap okuyacağız önce kendimiz sonra okumayan bir kişiye okutacağız. Bunu öğrencilerimize, tüm topluma yayacağız. İnşallah okuyan bir Hakkari istiyoruz, arzuluyoruz. Eğitimde basının önemi de var. Eğitim sadece bizim yada Milli Eğitim’in işi değil. Toplumun herkesimin işi kurum, kuruluşlarıyla. Basın da burada önemli, sivil toplum örgütleri de önemli. Eğitim-öğretim fiziksel yetersizlikleri gidereceğiz. Kurumsal olarak daha iyi konuma geleceğiz bir de niteliğini de arttıracağız. Bunun için özel gayret sarf etmemiz gerekiyor. İki günümüz bir birine eşit olamayacak. Her günümüz bir gün öncesinden daha iyi olacak.”

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Gür ise, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle Erciyes Üniversitesi koordinatörlüğünde “Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi” kursu kapsamında 2eğitmen tarafından okul müdürlerine 5 günlük bir eğitim verildi. Bu eğitimi okul müdür yardımcılarımıza da verilecek.” dedi.

Öğrenmenevi’nde düzenlenen yemekli programa, Vali Akbıyık'ın eşi Sevim Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Gür, şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

dsc_2999.jpg

dsc_3015.jpg

dsc_3020.jpg

dsc_3022.jpg

dsc_3025.jpg

Editör: Haber Merkezi