HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ
 
Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy'de kurduğu tiyatro grubuyla hemcinslerinin sesini dünyaya duyuran, bir reklam filminde dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ile kamera karşısına geçen 60 yaşındaki Ümmiye Koçak, beraberindeki ekip arkadaşları ile beraber Hakkari’ye geldi. Hakkari’yi çok beğenen Koçak, rüya gibi bir yer olduğunu söyledi.
 
Mersin’de kadınların hayattaki zorluklarla mücadelesinin simgesi haline gelen, Arslanköy Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu, yazar - yönetmen Ümmiye Koçak ve beraberindeki kadınlar Hakkari’ye geldi. Hakkâri’ye gelen Mersin Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Vali Cüneyit Orhan Toprak’ı makamında ziyaret etti.
 
Hakkâri Kadın Girişimciler Derneği organizatörlüğünde "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında Hakkari’ye gelen New York Avrasya Film Festivali’nde, "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı Ödülü"nü alan "Yün Bebek" filminin senaristi, yönetmeni ve oyuncusu, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu 60 yaşındaki Ümmiye Koçak ve beraberindeki ekip üyeleri, Vali Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, Koçak ve beraberindeki tiyatrocu kadınlarla bir süre sohbet etti.
 
Merga Bütan Kayak Merkezi'nde kayak keyfi yaşadı
 
Vali Toprak, Koçak ve arkadaşlarını kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne götürdü. Koçak, etrafı karla kaplı dağlarla çevrili kayak merkezinde ayağına giydiği kayaklarla karda kayak yapmanın mutluluğunu yaşarken bazı ekip arkadaşları ise naylon poşetle kaydı, bazıları da kar motoru ile gezinti yaptı. Daha sonra burada gazetecilere yaptığı açıklamada bulunan Ümmiye Koçak, ilk kez Hakkâri’ye geldiğini ve çok beğendiğini söyledi.
 
Hakkari rüya gibi bir yer
 
Hakkâri’nin havasının suyunun çok güzel olduğunu anlatan Koçak, "Hakkâri hiç korkulacak bir yer değil. Vallahi de buraya yalnız geldim. Mis gibi havası ve suyu var. Burası rüya gibi bir yer. Benim astımım vardı, burada sesim açıldı. İnsanları güler yüzlü, içten, samimi. Hakkâri’miz kötü anılmasın çünkü burası bir cennet. Herkes gelsin görsün burayı." dedi.
 
Hakkari’de kayak yapmak hayalimdi
 
İlk kez Hakkâri’de kayak yaptığını ifade eden Koçak, "Bu benim hayalimdi. Ben hep hayallerimin peşinden koşan birisiyim ama öyle hemen de olmuyor. Sayın Valimize bu hayalimi söyledim. Allah razı olsun o da hemen getirdi. Bende burada kayak yaparak hayalimi gerçekleştirdim. Sayın Valimizden ve eşleri Satın Dr. Funda TOPRAK Hanımefendi burada bizleri çok güzel ağırladılar. Bizlerle yakından ilgilendiler ben kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

haber1-004.jpg

haber3-001.jpg

haber6.jpg

haber7.jpg
 

Editör: Haber Merkezi