HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan "Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları" kapsamında Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kayacan Caddesi üzerinde bulunan binada üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs veriliyor. 

Sözel, sayısal ve eşit ağırlık olmak üzere 3 alanda uzman öğretmenler tarafından eğitim öğretim hizmetinin verildiği kurs sayesinde 4 yıldır yüzlerce öğrenci tıp, mühendislik, hukuk, öğretmenlik, psikoloji, ilahiyat, ve diğer lisans programları, çeşitli ön lisans programlarına 400’ün üzerinde öğrenci yerleştirdi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 33 dersliğin bulunduğu ve 30 öğretmenin himayesinde 533 öğrencinin üniversiteye hazırlandığı Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte ziyarette bulunduğu kurs merkezinde öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı. Sınıfları ve etüt merkezini gezen Vali Akbıyık, burada ücretsiz olarak üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Burada üniversite adaylarına tavsiyelerde bulunan Vali Akbıyık, hazırlık kurslarını iyi değerlendirmelerini istedi. Öğrencilerin taleplerini dinleyen Vali Akbıyık, Hakkari’nin eğitim alanında hak ettiği yerlere gelmesi için her türlü fedakârlıkların yapılacağını belirtti.

Öğrenciler ise kendilerine bu imkanları sağlayan tüm yetkililere teşekkür etti. 

dsc_3941.jpg

dsc_3951.jpg

dsc_3969.jpg

dsc_3959.jpg

dsc_3964.jpg

dsc_3987.jpg

Editör: Haber Merkezi