HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/İRFAN TEMEŞ

Türkiye’nin değişik illerinden gelen kuyumcu oda ve dernek başkanı Hakkâri Valiliği önünde Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, iş adamları ve ildeki kuyumcular tarafından karşılandı.
 
Vali Toprak karşıladığı heyet adına İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr  İşler'e çiçek takdim etti.  
 
İstanbul, Diyarbakır, Antalya ve Trabzon’un ardından toplantı için Hakkâri’ye gelen kuyumcular adına gazetecilere açıklama yapan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler,19-21 Mayıs tarihleri arasında Borsa Gold'un sponsorluğunda gerçekleşen Van-Hakkâri gezisine Türkiye'nin 7 bölgesinden 100'ü aşkın kuyumcu oda ve dernek başkanlarının katıldığını söyledi.
 
İşler, "Türkiye’deki kuyumcuları nasıl bir çatı altında toplayabiliriz düşündük. Bunun için de nasıl bir adım atarız diye bir birliktelik oluşturduk. Bu birlikteliğimizi bu tür toplantılarla taçlandıracağız. Buna da ilk Diyarbakır’da başladık, inşallah Hakkâri’de de sonuçlandıracağız.  Bir sonra ki adımda da birliğimizi kuracağız. Amacımız, Türkiye'nin bütün illerindeki kuyumcuları bir çatı altında toplamalarını sağlamaktır" dedi
 
Daha sonra İşler, Vali Cüneyit Orhan Toprak’a bir plaket takdim etti.
 
"Hakkâri’miz günden güne kabuğunu kırıyor"
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali  Toprak, İnşallah günden güne Türkiye'nin de izlediği ve gördüğü gibi Hakkâri’miz günden güne kabuğunu kırıyor.
İlimiz gerek sporda, gerek turizmde, gerekse de ekonomide olsun ardı ardına açılımlar gerçekleştiriyor. Bizim de idareci olarak tek bir hedefimiz var. Hakkâri’miz ve Hakkâri halkına daha mutlu, huzurlu, ekonomik yönde daha gelişmiş bir il olarak yaşama imkânı temin etmek. Bu hedefimize de her gün daha çok yaklaşıyoruz. Bugün de o günlerden bir tanesi. Gerçekten 45 bin üyesi olan Türkiye ekonomisinde büyük bir değer üreten arkadaşlarımızın, başkanlarımızın Hakkâri’de bizlerle beraber olması bu hedefimize ne kadar emin adımlarla yürüdüğümüzün bir göstergesidir"⁠⁠⁠⁠ şeklinde konuştu.
 Kuyumcu oda ve dernek başkanları, daha sonra Hakkâri Kuyumcular Derneği’nin ev sahipliğinde Türkiye Kuyumcular Birliği’nin kurulmasıyla ilgili çalışmaları değerlendirmek üzere Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi