HABER: İRFAN TEMEŞ -HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Van'da, bu yıl 9'uncusu düzenlenen Turizm ve Seyahat Fuarı ile '2'nci Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırması Kongresi sona erdi.  

Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuar ve kongreye yoğun katılım oldu. Fuarda Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü açtığı Hakkari stantı ise bu sene de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Hakkari tanıtımının gerçekleştirildiği video sunum, yöresel ikramlar ve tanıtım materyalleri ile Hakkari’nin doğal,tarihi,turistik ve kültürel değerleri fuar katılımcılarına tanıtıldı.

Türkiye, İran, Ermenistan ve Gürcistan'dan 263 firma fuara katılırken, kongreye ise 6 ülkeden 127 sunum yaptı. 64 üniversiteden gelen akademisyenler üç gün boyunca farklı salonlarda sunum gerçekleştirdi.

Fuara Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Nezih Hacıalioğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, İran Urmiye Turizm ve Kültür Müdürü Mehdı Samadluıı, kaymakamlar, belediye başkanları, belediye başkan vekilleri,  AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kurum amirleri ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

fuar-(4).jpg

fuar-(1).jpg

fuar-(2).jpg

fuar-(3).jpg

fuar-(5).jpg

Editör: Haber Merkezi