Türkiye’nin diğer ucunda, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde kurulan Trakya Hakkarililer Derneği gerçek bir memleket sevdası ve bütünlüğü içerisinde çeşitli alanlarda faaliyetler sürdürmeye devam ediyor. Pandemi sürecinde sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayınlarla Hakkari’nin tanınmış sanatçılarını, yazarlarını, aktivistlerini ve kanaat önderlerini konuk ederek halkın memleketine olan özlemlerini gideriyorlardı. Ayrıca yaptıkları yardım kampanyaları ile çok sayıca hastaya, ihtiyaç sahiplerine ve özellikle de SMA hastası çocuklara çare oldular.

Dernek yöneticileri bu hafta da Hakkari’nin tanınmış dağcı ve fotoğrafçısı Hacı Tansu’yu konuk ettiler. Hacı Tansu’nun Hakkari Dağları kitabının imza gününe Trakya da bulunan Hakkarililer yoğun ilgi gösterdi. İmza gününe gelen Hakkarililer Hacı Tansu ile birlikte Hakkari dağları ile buluştuklarını ve bu buluşmadan çok memnun olduklarını ifade ettiler.

SMA hastası Çınar bebek (Çınar Çakır) yararına yapılan imza gününden elde edilen gelir, Çınar bebeğin tedavisi için bağışlandı.  Kitabın yazarı Hacı Tansu, Türkiye’nin bir ucundan gelerek Trakya da ki hemşeri ve dostlarımızla buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kitaplarımdan elde ettiğimiz geliri de SMA hastası Çınar bebeğimize bağışladık. Böylesine anlamlı bir çalışma yürüttükleri için Başkan Behcet Er ve Koordinatör Servet Yağmur şansında bütün Trakya Hakkarililer Derneğine teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek Başkanı Behcet Er ise, "Bizler Hakkari özlemi ve memleket bütünlüğü ile yanıp tutuştuğumuz bu coğrafyada Hakkari den gelen konuklarımız bir nebze de olsa hasret gidermemize vesile oluyorlar. Sayın Hacı Tansu’ya ziyaretleri ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca 17 Ekim 2021 Pazar günü büyük bir Hakkari buluşması gerçekleştireceğiz. Bütün Hakkarilileri bu buluşmamıza davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Trakya Hakkarililer Derneğinin gülen yüzü, yardımsever ve yaptığı çalışmalarla Hakkari halkının sevgisini kazanan Servet Yağmur, "Bizler Hakkarililer olarak ülkemizin neresinde olursak olalım özümüzden, kültürümüzden ve yardımseverliğimizden kopmadık. Bizim için Hakkari ne ise Tekirdağ da o dur. Bu bağlamda Trakya da kurduğumuz derneğimiz öncelikle Trakya bölgesinde kabul görmüş ve bütünlük içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hakkari’nin değerlerini burada ağırlamaktan da çok mutluyuz. Değerli abim Hacı Tansu’yu da bura da ağırlamaktan şeref duyduk. 17 Ekim 2021 Pazar günü ise yeniden büyük bir buluşma gerçekleştirmeyi arzuluyoruz. Ve Bütün hemşerilerimizi Pazar günkü yemeğimize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

40078.jpg

Editör: Haber Merkezi