Hakkari Ordu Evi’nde gerçekleşen veda yemeğine Vali İdris Akbıyık’ın yanı sıra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, 2 Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Baro Başkanı Zeydin Kaya, Vali Yardımcısı İdris Koç, Aziz Gölbaşı, Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tuğrul Durmaz, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, STK temsilcileri, kanaat önderleri ile kurum müdürleri çok sayıda asker, polis ve vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan Vali İdris Akbıyık şunları kaydetti;

“Hakkari sizi unutmaz. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında terörün önlenmesinde ve bölge insanı ile olan ilişkileri, sınır ötesindeki kazanımlarda ve ilişkilerinde büyük emeği olan bir komutandır. İlişki kurmadığı ayak basmadığı yer kalmamıştır. Kendisine şahsım ve Türkiye Cumhuriyeti adına teşekkür ediyorum. Asla böyle büyük komutanları ülkemiz unutmayacaktır" dedi.

Daha sonra Vali Akbıyık, hizmetlerini anısına Tümgeneral Metin Tokel’e plâket ve yöreye ait el dokuması kilim takdim ederek, yeni görev yerlerinde de başarılar diledi.

Diğer protokol üyeleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri, kurum müdürleri ve vatandaşlarda Tümgeneral Metin Tokel’e çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Editör: Haber Merkezi