HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari Van Kara yolu Sümbül Mahallesi mevkiinde  Hakkari Üniversitesi  ait arazisinde  akan yağmur ve kar suları geçen yıl büyük  masraf ve emeklerle yapılan kara yolunu bozuyor.

Özelikle karın erimesi ve yağmurlu havaların başlamasıyla her yıl yamaçtan gelen sular hiçbir önlem alınmaması nedeniyle karayollarına bölge şefliğine ait  yolun yamaçla bitişik  olması ve hiç bir önlemin alınmamasından dolayı yola  büyük  zarar veriyor.

Hakkari Belediye 2017 ‘de başlatmış   olduğu  alt ve üst yapı  çalışmalarıyla yeni bir görüme kavuşan Hakkari Van Karayolundan yol kenarından hiçbir önleme alınmamasından dolayı  yağışlı  havalardan  yamaç boyunca akan suların etkisiyle yol bozulmaya başlıyor.

Mahalle sakinleri durumun kendilerini  çok rahatsız ettiğini ve yapılan yeni  yolun kendileri için çok önemli olduğunu bir an  önce yetkililerin önlem almasını istedi.

Mahalle  sakinlerinden Hamdi Sever  her yıl bu  mevkide aynı durum yaşadığını  yol ile engebeli arazi arasından yapılan istinat duvarının yıkık ve eski olduğu için ve yol kenarından suyun gidebileceği her hangi bir gider borusunun  olmamasından dolayı yamaçtan akan sular direk  yolun üstüne çıkıyor ve biriken sular  gideri olmadığı  için yolu  bozmaktadır.

Hakkari Belediyesinin başlatmış olduğu çalışmalardan memnun olduğunu belirterek mahalleli olarak bunun önüne geçilmesi ve yol ile arazi arasından bulunan yere sağlam kanalın  yapılması  istiyor.

Konu ile ilgili konuşan başka mahalle sakinlerinden Hacı Sayın ise şunları söyledi.

‘’Geçen yıl yapılan yolumuz  çok güzel olmuş fakat yamaç aşağı inen kar ve yağmur suları özelikle havaların ısınması ile başlıyor.

Hakkari tarihinden belki ilk defa  böyle bir asfaltla tanışmış oldu  bizler bu hizmeti  bize sunan başta belediyemiz olmak üzere tüm yetkililere  teşekkür ediyoruz.

Ancak Hakkari Belediyesi tarafından kent genelinden yapılan alt ve üst yapım çalışmaların daha sağlam ve dayanıklı olmasını istiyoruz .

Yetkilerden tek isteğimiz mahalleli olarak yapılan asfaltlı yolun bozulmaması için öncelikle istinat duvarının engebeli arazinin  önüne çekilmesi ve yamaçtan inen sular için yeni yapılan yola zarar vermemesi için kanalı  yapılmasını istiyoruz’’ dedi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi