HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari, son yılların en yağışlı mevsimini yaşadı. Kışın kar yağışının yoğun yaşandığı kentte havaların ısınmasıyla erimeye başlayan kar, yağmurların etkisiyle derelerde taşkınlıkların yaşanmasına neden oluyor. .

Merzan Mahallesi’ndeki dere yatağında meydana gelen taşkınlık, meyve bahçelerine büyük zarar verdi..

Polis Noktası mevkiinde yaşayan Fahit ve Turan Harmancı, Eşref Özgür, Saci Aydın ve İsmet Güven’e ait çoğunluğu elma ağaçlarının bulunduğu birçok bahçe derenin taşması sonucu sular altında kaldı.

Mahalle sakinleri, derenin taşması sonucu kendilerine ait birçok meyve bahçesinin zarar gördüğünü belirterek, “Mahallemizde daha önce DAKP projesi kapsamında elma bahçeleri oluşturulmuştu. Derenin taşması sonucu 500’e yakın elma ağacı başta olmak üzere meyve ağaçlarımız taş, kum, çakıl ve sular altında kaldı. Mahallemizdeki bir çok arazide ve bahçelerde zarar gördü. Korkumuz yağışların daha da şiddetini arttırması halinde derenin daha fazla taşıp zararın daha da büyümesi. Aynı zamanda dere yatağına yakın bazı evler tehlike altında. Bu konuda yetkililerden derede ıslah çalışmaları yapılması konusunda ricada bulunuyoruz.” 

dsc_1835.jpg

dsc_1836.jpg

dsc_1837.jpg

dsc_1840.jpg

dsc_1845.jpg

Editör: Haber Merkezi